İstanbul Adalar'da Kiralar Yüzde 70 Artmasına Rağmen Boş Ev Kalmadı!

İstanbul Adalar'da bulunan konutlar pandemi sürecinde en çok talep gayrimenkullerden oldular. Kira fiyatları fırlamasına rağmen Adalar'da boş konut kalmadı. Adalar'da daha önce gayrimenkul yatırımı yapanlar kazançlı çıktılar.
İstanbul Adalar'da Kiralar Yüzde 70 Artmasına Rağmen Boş Ev Kalmadı!

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar izolebir hayat sürmeyi tercih etmeye başladılar. Bu da konut tercihlerine yansıdı. Büyükada'daki yazlıkların sezonluk kiraları 40 Bin TL'den 120 Bin TL arasında değişiyor. Emlakçılar ise yoğun talebe cevap veremez hale geldiler. Adalar'da neredeyse boş ev hiç kalmadı.

ADALAR'DA KİRALIK EV KALMADI!

Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasaklarının sürekli olarak uygulanması nedeniyle insanlar apartman dairelerinde, lüks sitelerde kapanıp kalmak istememeye başladılar. Bu nedenlede müstakil konutlara olan ilgi arttı. İstanbul'un yazlık ilçelerinden olan Adalar'da müstakil evlerin yoğun olmasından dolayı da ilk tercih edilen yer olmaya başladı. Bu büyük talep karşısında konutların hem satılık hem de kiralık fiyatları oldukça yükseldi.

Adalar'daki müstakil konutların fiyatlarında yüzde 70 oranında yükseliş gerçekleşmesine rağmen taleplerde bir azalma meydana geldi. Emlakçılar müstakil ev taleplerin eyetişemezken Adalar'da boş ev artık kalmadı. Önceki yıllarda yazlıkçılar adalarda 3 ay kalıp daha sonra gidiyorlardı. Ancak pandemi sürecinde işin boyutu tamamen değişti. Bu talepleredışarıdan gelen talepler de eklenince Adalar'da ne yaz ayları için ne de kış ayları için boş konut kalmadı.

FİYATLAR YÜKSELDİ!

Geçtiğimiz yıllarda Adalar'da 30 Bin TL ile 80 Bin TL arasında sezonluk kiralık evler bulunuyordu. Ancak bu fiyatlarda çok ciddi yükseliş gerçekleşince artık kiralar el yakmaya başladı. Yoğun talep de eklenince kiralık ev arayanlar fiyat önceliği yerine boş ev bulma önceliğine önem vermeye başladılar. Bu da mülk sahiplerinin kiraları kolayca yükseltmelerine neden oldu.

İstanbul emlak sektörü de değişen bu koşullara adapte olmaya başladı. Gayrimenkul danışmanları Adalar'da boş ev bulabilmek ve müşteri portföylerini geniş tutabilmek için yoğun bir çaba göstermeye başladılar. Yaşanan bu değişim Adalar'ı emlak sektörü açısından İstanbul'da zirveye taşırken fiyatların sürdürülebilir olup olmadığı ise tartışma konusu oldu.