İstanbul Eyüpsultan Belediyesi İhaleyle Konut İmarlı Arsa Satışı Yapıyor

İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan bir adet konut imarlı arsa ihale ile satışa çıkarıldı. Yapılacak olan arsa satış ihalesine dair ayrıntılar kamuoyuna duyuruldu.
İstanbul Eyüpsultan Belediyesi İhaleyle Konut İmarlı Arsa Satışı Yapıyor

Türkiye'de belediyeler mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları zaman zaman satışa çıkararak belediye bütçelerine ek kaynak yaratmaya devam ediyorlar. Bu şekilde kullanılmayan taşınmazlar ekonomiye kazandırılırken belediyeler de ciddi bir kaynak sağlamış oluyorlar. Belediyelerin taşınmaz satış ilanları ile alakalı olarak yayınlanan son ilan İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkanlığından geldi.

ARSA SATIŞ İHALESİ!

İstanbul Eyüpsultan Belediyesi yayınladığı resmi ilan ile belediye mülkiyetinde bulunan 800 metrekarelik konut imarlı arsayı satışa çıkardığını kamuoyuna duyurdu. Açık Teklif Usulü ile yapıalcak olan arsa satış ihalesinin tarihi ve saati de bildirildi. Buna göre 16 Haziran 2021 tarihinde saat 10:30'da ihale gerçekleştirilecek. İhale İstanbul Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Encümen Salonu'nda yapılacak.

MUHAMMEN BEDEL AÇIKLANDI

Arsa satış ihalesindeki maddi şartlar da İstanbul Eyüpsultan Belediyesi tarafından açıklandı. Buna göre Ağaçlı Mahallesi 109 Ada, 4 Parselde bulunan 800 metrekarelik konut imarlı arsa için muhammen bedel olarak 1 milyon 520 Bin TL ve yüzde 18 KDV açıklandı. İhaleye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin ise 45.600 TL olan geçici teminat bedelini ödemeleri gerektiği de ifade edildi.

İhaleye katılım satışa çıkarılan arsa için teklif vermek isteyenler ihale şartnamesini Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden 2.500 TL ödeyerek temin edebilecekler. İhalede teklif vermek isteyenler 15 Haziran 2021 Salı günü mesai bitimine kadar başvuru işlemlerini yapmak zorundalar. İhaleye katılmak için istenen belgeler dosya halinde hazırlanarak Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet Binası'nda bulunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekecek. İhaleye posta yoluyla yapılacak olan başvurular dikkate alınmayacak.

İhale sonucunda İstanbul Eyüpsultan Belediyesi tarafından belirlenen muhammen bedel esas alınarak yapılan en yüksek teklif veren gerçek veya tüzel kişiler satışa çıkarılan arsayı satın almaya hak kazanacaklar.