İstanbul Fatih'te 3 Katlı Metruk Bina Çöktü! Göçük Altında Kalanlar Var!

İstanbul'un Fatih ilçesinde Unkapanı mevkiinde 3 katlı metruk bir bina çöktü. Bina çöktüğü sırada binada 5-6 kişinin bulunduğu iddia edildi.
İstanbul Fatih'te 3 Katlı Metruk Bina Çöktü! Göçük Altında Kalanlar Var!

İstanbul'da Fatih ilçesi bu gece yarısında büyük bir gürültü ile şok oldu. Unkapanı mevkiinde 3 katlı metruk bir bina çökerek yıkıldı. Binanın çöküşü ile bölgeye hemen intikal eden ekipler arama kurtarma çalışmalarına başladılar.

FATİH'TE 3 KATLI METRUK BİNA ÇÖKTÜ!

Görgü şahitlerinin iddiasına göre 3 katlı metruk binaya 5-6 kişilik bir grup hurda bulmak için girdiler. Bu esnada ise bina çökerek yıkıldı. Çevredeki sakinler binanın çöktüğünü gördükten sonra hemen itfaiye e polis ekiplerine ihbarda bulundular. İhbar üzerine itfaiye ve polis ekipleri kıs abir süre içerisinde olay yerine intikal edip çalışmalara başladılar.

1 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

3 katlı binanın çökmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin ilk işi sokağın güvenlik nedeniyle kapatılması oldu. İtfaiye ekipleri ise bina içerisinde çalışma yapmaya başladılar. İlk etapta binadan 1 kişi sağ olarak çıkartıldı. Bina içerisinde kaç kişinin olduğu ise şimdilik net bir şekilde öğrenilemedi.

AFAD EKİPLERİ KÖPEKLER İLE ARAMA YAPIYOR

Binadaki arama kurtarma çalışmaları için AFAD ekipleri de bölgeye geldiler. Köpekler ile arama çalışmaları başlatılırken göçük altında kaldıkları iddia edilen vatandaşların bulunması için yoğun bir çaba gösterilmeye devam ediliyor. Metruk binanın çöküntüsünde bulunanların çıkarılması için tüm ekipler seferber oldular.

TİNERCİLER MEKAN OLARAK KULLANIYORDU

İstanbul Fatih'te 3 katlı metruk binanın çöktüğü sırada olay yerinde olan görgü şahitleri olay hakkında, “Tinerciler bu binada her gün yatıp kalkıyorlardı. Kullanılan bir bina değildi. Gidecek yeri olmayanlar o binaya sığınıyorlardı. Bugün d eiçerisi girmişler ama çatı üstlerine çökmüş. Binanın temilinde de çökme meydana geldi. İçeride insanlar olduğu söyleniyor.” dediler.

BİNANIN ÇÖKÜNTÜSÜ KALDIRILACAK

Mahalle sakinlerinin verdiği bilgilere göre bina içerisinde bulunan insanların sayısının çok daha fazla olabileceği iddia edildi. Kapsamlı bir arama kurtarma çalışaması halen devam ettirilirken çalışmalar sonlandırıldıktan sonra binanın çöküntüsünün kaldırılmasına yönelik ilgili birimlerce yeni bir çalışma başlatılacak.

Öte yandan mahalle sakinleri metruk binanın yıkılması için daha önce çeşitli girişimlerde bulunmuşlar. Ancak hukuki aşamalar geçilemediği için binanın yıkılması gerçekleştirilememiş.