İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Evleri Boşaltın Tebligatı Gönderildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı. Riskli yapılar için yıkım kararı alınırken riskli evler için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tebligat gönderimi tamamlandı. Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne, ilk kazma ne zaman vurulacak, çalışmalar hangi tarihte başlayacak?
İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Evleri Boşaltın Tebligatı Gönderildi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde en çok sorun yaşanan bölgelerden biri olması nedeni ile büyük mağduriyetlerin yaşandığı Fikirtepe için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girmiş, yürütülen projelerin bakanlık eli ile tamamlanacağı ilan edilmişti.

Sahip olduğu lokasyon nedeni ile büyük rant savaşlarının yaşandığı bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü düğmeye bastı ve riskli yapı olarak tespit edilen ev sahiplerine tebligat gönderimi yapılarak evlerin boşaltılması istendi.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SON DURUM NE? RİSKLİ EVLER NE ZAMAN BOŞALTILACAK?

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesi içerisinde yer alan ve riskli yapı olarak belirlenen evlerin tümüne tebligat asıldı. Bina girişlerine asılan tebligat kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen evlerde oturan kişilere 150 günlük süre tanındı.

Yani 5 ay içerisinde evlerin boşaltılması istenirken süre dolmasına rağmen boşaltılmayan evlerin elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri kesilirken tahliye ve yıkım işlemlerinin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtildi. Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse bölgede yer alan 1.300 yapı ile 6 bin bağımsız birimin kentsel dönüşüm kapsamında tahliye edileceğini duyurmuştu.

Fikirtepe bölgesi 2007 yılında kentsel dönüşüm bölgesi, 2013 yılında ise riskli yapı ilan edilmiş, ancak hak sahipleri ile müteahhitler arasında yaşanan sorunlar ve deneyimsiz müteahhitlerin yarım bıraktığı projeler nedeni ile büyük mağduriyetler yaşanmıştı.