İstanbul Fikirtepe Torkam Vartaş - 1 Kentsel Dönüşüm Projesinin Tamamlanma Tarihi Beli Oldu!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Fikirtepe'de yapımı devam eden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi.
İstanbul Fikirtepe Torkam Vartaş - 1 Kentsel Dönüşüm Projesinin Tamamlanma Tarihi Beli Oldu!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Fikirtepe'de yapımı devam eden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. Projedeki ilerlemeyi açıklayan Ali Kurt tamamlanma tarihini de duyurdu.

İstanbul'da yapımı devam eden kentsel dönüş projelerinden olan Torkam Vartaş – 1 projesi hakkında KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bilgilendirmede bulundu. 2021'de tamamlanacak olan projedeki son durum açıklandı.



TORKAM VARTAŞ - 1 PROJESİ 2021'DE TAMAMLANACAK!



KİPTAŞ tarafından İstanbul Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm projesi Torkam Vartaş – 1 için açıklama kapan KİPTAŞ Genel müdürü Ali Kurt, projede 1.134 bağımsız birimin inşa edildiğini ve yüzde 92'lik fiziki ilerleme kaydedildiğini açıkladı. 2021 yılı içerisinde tamamlanacak olan proje ile hak sahiplerine konutları teslim edilecek.



KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, projenin gerçekleşmesi için kullanılan alternatif finans metotları hakkında da bilgi verdi. Geliştirilen bu finans metotları ile çok sayıda sorunun aşılabildiğini söyleyen Ali Kurt, “Projemizde yüzde 92'lik fiziki ilerleme kaydedildi. Bu yıl içerisinde tamamen bitmiş hale gelecek.” dedi.



İKİ YILDA SORUNLAR AŞILDI!



İstanbul Fikirtepe Torkam Vartaş – 1 projesi KİPTAŞ'a 2019 yılında devredilmişti. O dönem yüzde 60 fiziki ilerleme kaydedilmesi gerekirken fiziki ilerleme yüzde 26'da kalmıştı. İki yıl içerisinde yapılan çalışmalarla projede yüzde 92'lik fiziki ilerlemeye ulaşılabildi. KİPTAŞ'ın başarılı bir performans sergilemesi ise dikkatlerden kaçmadı.



Fikirtepe Torkam Vartaş – 1 projesi 2018 yılında mali problemler nedeniyle yarıda kalmıştı. Daha sonra KİPTAŞ tarafından yapılan ihaleyi Torkam kazanmış ve projeye bu şekilde devam edilmişti.



Emlak365.com