İstanbul Finans Merkezi 2022'de Açılacak! İşyeri, Ofis Satışına İlişkin İlk Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
İstanbul Finans Merkezi 2022'de Açılacak! İşyeri, Ofis Satışına İlişkin İlk Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Murat Ali Çengelci biraraya geldiler. Gerçekleştirilen toplantı kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Aşan projenin son durumuna değindi.

İFM 2022'NİN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Göksel Aşan konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Ofisinin en önemli projelerinden birisinin İstanbul Finans Merkezi olduğunu duyurdu. Projenin inşaat işlerinde sıkışma yaşanıyor olsa da çok iyi bir süreçte tamamlanacağını işaret eden Aşan "İFM Projesi, belirlemiş olduğumuz stratejilerle ilerleyecek ve büyük ihtimalle 2022'nin ilk çeyreğinde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılmış olacak." dedi.

İFM projesinin son 10 yılın en önemli projelerinden biri olarak gördüğünü söyleyen Göksel Aşan, projenin çok ciddi gelir potansiyeli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan projenin toplam 1 milyon metrekarelik bir alanı kapsadığını ifade ederek kiralama ve satış detayları hakkında konuştu.

"Hiçbir binayı satmayı düşünmüyoruz. Satılık kat, ofis de olmayacak. Önümüzdeki yıllarda, İFM'nin de değerinin artmasıyla, Varlık Fonu bünyesinde kurulan İFM AŞ'nin bir kısmı Borsaya açılabilir. Böylelikle iyi bir yatırım olduğu kadar yabancı ortalık da mümkün olacaktır. Çünkü büyük bir finansal hacimden bahsediyoruz."

Aşan ayrıca proje kapsamında pek çok yabancı finans kurumuyla görüşmeler yapıldığını söyledi. Bu doğrultuda hedeflerden bahseden Aşan büyük olanların bölge merkezlerinin bir kısmını buraya taşıyabilirsek bunun stratejik hedeflerimize çok büyük katkıları olacaktır, değerlendirmesinde bulundu. Bu kapsamda Dubai örneğini paylaşarak "Dubai Finans Merkezi'nde yer alan bu tip küresel çaptaki finansal kurumların bölge merkezlerini buraya almak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Emlak365.com