İstanbul Finans Merkezi Yasası Geliyor! AK Parti Düğmeye Bastı...

AK Parti, İstanbul Finans Merkezi kanunu için düğmeye bastı. Amerika'da ki Wall Street benzeri olacak İFM için kuruluşlara geniş vergi muafiyeti tanınması gibi pek çok teşvik sağlanacak.
İstanbul Finans Merkezi Yasası Geliyor! AK Parti Düğmeye Bastı...

İstanbul'un finans sektöründe Amerika' da bulunan Wall Street gibi bir dünya markası olmasını sağlamak amacı ile hayata geçirilen İstanbul Finans Merkezi projesinde çalışmalarda hızla sona yaklaşılırken kanuni düzenleme için de düğmeye basıldı. AK Parti tarafından İstanbul Finans Merkezi kurulmasına ilişkin kanun teklifi hakkında çalışmalar hız verildi.

Söz konusu yasal düzenlemenin yıl sona ermeden meclise getirilmesi ve 2022'den önce de meclisten geçirilerek kanunlaştırılması bekleniyor. Kanun teklifi ile İstanbul Finans Merkezi içerisinde yer alan kuruluşlara Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi'nden istisna gibi özel istisnaların tanınması amaçlanıyor.

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI VE KAMU BANKALARI MERKEZLERİNİ TAŞIYACAK!

İstanbul Finans Merkezi inşaatı son durum itibari ile yakından takip edilirken merkezin inşaatının tamamlanmaya yaklaşması ile beraber kanuni düzenlemeler için de düğmeye basıldı. Yapılacak olan yasal düzenlemeler ile beraber faaliyetler kapsamındaki işlemlere ilişkin düzenlenen kağıtlar Damga Vergisi'nden, bu kağıtlarla ilgili işlemler her türlü harçtan muaf olacak. Yurtdışında ihraç edilen her nevi tahvil ve bono ile kira sertifikalarına ödenen faiz ve kar payları üzerinden vergi uygulanmayacak.

İstanbul Finans Merkezi Yasası Geliyor! AK Parti Düğmeye Bastı...

Yapılacak olan yasal düzenlemi ile beraber İstanbul Finans Merkezi bünyesi altında istihdam edilen kişiler yurtdışındaki çalışma sürelerine göre gelirlerinin bir kısmı gelir vergisinden, damga ve harçlardan muaf tutulacak. Türkiye Varlık Fonu tarafından bir şirket kurulacak ve İFM'nin tüm yönetimini bu şirket üstlenecek. Başta kamu bankaları ve devlet bankaları olmak üzere büyük finans şirketleri merkezlerini bu bölgeye taşıyacak.