İstanbul, Isparta, Manisa ve Mersin'de Bazı Alanlar Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak İlan Edildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında 4 ilimizde bulunan bazı alanlar doğal SİT alanı ilan edildi.
İstanbul, Isparta, Manisa ve Mersin'de Bazı Alanlar Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak İlan Edildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında 4 ilimizde bulunan bazı alanlar doğal SİT alanı ilan edildi. 6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ve doğal SİT alanı ilan edilen yerler haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılında hız verilen doğal güzelliklerin korunması kararı 2021 yılında da uygulanmaya devam ediyor.



6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında 4 ilimizde bulunan bazı alanlar doğal kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi.



KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLER YERLER NERELERİ?



Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında bazı illerde bulunan alanlar kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi. 6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında bazı illerde bulunan alanlar kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi.



Alınan kararlar kapsamında Doğal Sit Alanının Koruma statüleri yeniden değerlendirilen bazı illerimizde bulunan alanlar kesin korunacak hassal alan olarak tescil ve ilan edildi. Bu kararlar kapsamında; Eğirdir Gölü Doğal Sit Alanı, Manisa Kula 7. Grup Doğal SİT Alanı, Isparta Gölcük Krater Gölü, Mersin Erdemli Alata Sahili, İstanbul Beykoz İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Çavuşbaşı ve Görele Mahalleleri kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi.



CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN İMZALANAN KARARLAR HANGİLERİ?



Isparta İli, Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Yalvaç İlçeleri Sınırları İçerisinde Bulunan Eğirdir Gölü Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3357)



Manisa İli, Kula İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan 7. Grup Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3358)



Isparta İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan Gölcük Krater Gölü Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3359)



Mersin İli, Erdemli İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alata Sahili Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3360)



İstanbul İli, Beykoz İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Beykoz (İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı) Çavuşbaşı ve Görele Mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanların Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3372)



Verilen kararlar kapsamında yukarıda yer alan bölgeler bakanlğın koruması altına alınmış oldu.



Emlak365.com