İstanbul Sultangazi'de Büyük Panik! Çatlaklar Oluşan İki Bina Çökecek Endişesiyle Boşaltıldı!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde iki binanın çökme tehlikesine karşı akşam saatlerinde boşaltılıp binada yaşayan vatandaşların otele yerleştirildikleri bildirildi.
İstanbul Sultangazi'de Büyük Panik! Çatlaklar Oluşan İki Bina Çökecek Endişesiyle Boşaltıldı!

İstanbul'da son dönemlerde sık sık yaşanmaya başlayan binaların çökme riskine karşı boşlatılmasına dair haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak akşam saatlerinde Sultangazi'de iki binanın çökme tehlikesine karşın acele olarak boşaltıldığı bildirildi.

TEMELİ BOŞALAN BİNADA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Uğur Mumcu Mahallesi 2323 Sokak'ta meydana gelen olay akşam saat 22:00'da gerçekleşti. 5 katlı binada yaşayanlar binadan seslerin gelmesi ile önce panik yaşamaya başladılar. Ardından ise binada çatlaklar oluşmaya başladığı görülünce hemen kendilerini dışarı atarak yetkili birimlere ihbarda bulundular.

Çatlaklar meydana gelen binanın bitişiğinde bulunan bir başka binada da aynı olaylar yaşanınca durumun ciddiyeti ortaya çıktı. Yapılan ilk incelemenin ardından acele olarak her iki binada boşaltıldı.

BİNALAR İÇİN BOŞALTMA KARARI

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Binaların yıkılacağı endişesi mahalleliyi de tedirgin etti. Büyük bir endişeyle yapılan ilk inceleme sonucunda yetkililerden bilgilendirme bekleyen vatandaşlara binalarda oluşan çatlakların nedeni açıklandı.

Yapılan çalışmada çatlaklar meydana gelen ilk binanın yanında bulunan boş arsada inşaat yapmak için temel kazma çalışması yapılıyordu. Bu çalışma sırasında binanın temeli zarar gördü. Binanın temelinin altının boşaldığı tespit edilince durumun ciddiyeti çok daha net bir şekilde ortaya çıktı.

Temeli boşalan bina desteksiz kalınca çatlaklar oluşmaya başladı. Bu hareketlenmeden yandaki bina da etkilendi ve o binada da çatlaklar meydana geldi. Her iki binada da çökme tahlikesi olduğu belirtilirken vatandaşların bu binalara kesinlikle girmemeleri gerektiği belirtildi.

BİNA SAKİNLERİ OTELE YERLEŞTİRİLDİ

Sultangazi Belediyesi tarafından yapılan bu incelemelerin ardından binalar için boşaltılmalarına dair karar çıktı. Binalarda yaşayan vatandaşların evlerine girmelerine izin verilmezken mağdur olmamaları için de gerekenler yapıldı.

Evlerine giremeyen vatandaşlar Sultangazi Belediyesi ekipleri tarafından otele yerleştirildiler. Bu şekilde bina sakinlerinin riskli olan ve çökme tehlikesi bulunan evlerde kalamadıkları için mağduriyet yaşamalarının da önüne geçildi.

Öte yandan büyük bir endişeye neden olan binaların durumu hakkında yarın sabahtan itibaren kapsamlı bir çalışma yapılacak. Binaların ne kadar hasar gördükleri tespit edilecek. Meydana gelen hasarın niteliği belirlendikten sonra temeli boşalan binanın çalışmalarla eski haline getirilip getirilemeyeceğine bakılacak. Bu çalışmaların sonucuna göre nihai bir karara varılacak.