İstanbul'da Açılacak Olan 7 Yeni Metro Hattı Listesi Açıklandı!

İstanbul ulaşımı açısından büyük öneme sahip olan metro hatları hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 2023 yılına kadar İstanbul'da açılacak olan yeni metro hatları hangileri, Halkalı İstanbul Havalimanı metrosu, Gayrettepe Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak, son durum ne?
İstanbul'da Açılacak Olan 7 Yeni Metro Hattı Listesi Açıklandı!

Son dönemde hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hız verilen metro hatları projeleri için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken yeni açılacak metro hatları da ilan edildi.

Konu hakkında açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılırken 2023 yılına kadar aralarında İstanbul'un en hızlı 2 metro hattının da bulunduğu 7 metro hattının açılacağı ilan edildi.

İSTANBUL'DA YENİ AÇILACAK METRO HATLARI HANGİLERİ?

Nüfusun her geçen gün arttığı, pandemi nedeni ile toplu ulaşım araçlarından uzaklaşılması nedeni ile her geçen gün daha da artan trafk sorununu kesin çözümü olarak gösterilen metro hatları için çalışmalar hız kazandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklaması ile İstanbul ulaşımı için büyük öneme sahip olan 7 metro hattında çalışmaları Bakanlık olarak 2023 yılına kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu "Şu anda İstanbul'da yapımı devam eden 91 km uzunluğa sahip olan metro hattı çalışmamız bulunuyor. Buna ek olarak bakanlık olarak 13,5 km uzunluğa sahip olan 2 yeni raylı sistem hattında da çalışmalara başlayacağız. Tüm bu projeleri 2023 yılına kadar tamamlayarak İstanbulluların kullanımına sunacağız.

Halkalı İstanbul Havalimanı Metrosu ile Gayrettepe İstanbul Havalimanı metrosu hattı projelerimiz saate 120 kilometrelik hız ile İstanbulumuzun en hızlı metro hatları olarak hizmet vermeye başlayacaklar.

HALKALI İSTANBUL HAVALİMANI METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakanlık olarak Halkalı-İstanbul Havalimanı hattımızı 2022 sonu itibarı ile tamamlamayı hedefliyoruz. Yine Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu ile Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosu kısmını bu yıl sonu itibarıyla, tamamını ise ondan birkaç ay sonra bitirmeyi hedefliyoruz" diyerek yeni açılacak olan metro hatlarını duyurdu. Halkalı-Gayrettepe Metroları Depo Sahası Ray Kaynağı törenine katılan Bakan Karaismailoğlu çalışmalarını tüm hızı ile sürdüreceklerini duyurdu.