İstanbul'da En Pahalı ve En Ucuz Konut Aidatı Olan İlçeler Belli Oldu

İstanbul'da konut sahibi olan vatandaşlar binalarının bakım onarım ve diğer ortak giderler için aylık aidat ödemesi yapıyorlar.
İstanbul'da En Pahalı ve En Ucuz Konut Aidatı Olan İlçeler Belli Oldu

İstanbul'da konut sahibi olan vatandaşlar binalarının bakım onarım ve diğer ortak giderler için aylık aidat ödemesi yapıyorlar. Bu ödemeler semte göre değişiyor. EVA Gayrimenkul ise bu aidat ödemelerinin semtlere göre değişimlerine dair bir araştırma gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinin hemen ardından başlayan normalleşme döneminde çok sayıda vatandaş konut sahibi oldu.



Konut sahibi olan vatandaşlar önemli masraflardan kurtuldular ancak bazı bölgelerde aylık aidat tutarı çok önemli bir maliyet kalemi olarak göze çarpıyor. Bu aidat tutarlarının ne kadar olduğuna dair yeni bir araştırma sonucu kamuoyu ile paylaşıldı.



İSTANBUL'DA İLÇELERE GÖRE AİDAT TUTARLARI



Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda İstanbul'da kent geneli aidat fiyatları araştırıldı. Bu araştırmada ilk dikkat çeken özellik ise lüks sitelerde pandemi sürecinde fiyatların bir miktar düşmesi oldu. Spor salonu, sosyal alanı bulunan sitelerde pandemi süreciyle bu alanların kapatılması maliyetleri düşürürken bu durum o sitelerde kalanlara yansıtıldı.



Bunun dışında gerçekleştirilen araştırmalarda, İstanbul'da en pahalı ve en ucuz aidat ödeyen ilçelerde belli oldu. En ucuz aidat ödemesi yapan ilçe Fatih olurken birim fiyatı en yüksek olarak belirlenen ilçeler Sarıyer, Kadıköy, Beykoz oldu.



Markalı Konutlarda



İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 320 lira olurken, 125 liradan başlayan tutarlar 2 bin 200 liraya kadar çıkıyor. 100 metrekarelik bir ev üzerinden yapılan değerlendirmelerde aylık aidat tutarında en yüksek rakam aylık 950 TL ile Şişli'de. Şişli'yi ise aylık 920 TL ile Beşiktaş izliyor. İstanbul'da en düşük aidat ödemesi yapılan ilçeler ise aylık 125 TL Silivri ve 190 TL ile Beylikdüzü oldu.



Emlak365.com