İstanbul'da Kamuya Ait 50 Daire İhaleyle Satılacak! Muhammen Bedel Tablosu

Hazine ait olan 50 adet konut ile bir adet arsa satışa çıkarıldı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın yayımladığı duyuru kapsamında, söz konusu gayrimenkul satışlarının ihale usulü ile olacağı ilan edildi.İstanbul'da kamu konutu almak isteyenler için yayımlanan duyuru detaylarını tüm bilinmesi gereken ayrıntıları ve muhammen bedel tablosuyla derledik.İSTANBUL'DA HAZİNEYE AİT GAYRİMENKULLER SATILACAKGayrimenkul satış ilanında yer alan mesken
İstanbul'da Kamuya Ait 50 Daire İhaleyle Satılacak! Muhammen Bedel Tablosu

Hazine ait olan 50 adet konut ile bir adet arsa satışa çıkarıldı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın yayımladığı duyuru kapsamında, söz konusu gayrimenkul satışlarının ihale usulü ile olacağı ilan edildi.

İstanbul'da kamu konutu almak isteyenler için yayımlanan duyuru detaylarını tüm bilinmesi gereken ayrıntıları ve muhammen bedel tablosuyla derledik.

İSTANBUL'DA HAZİNEYE AİT GAYRİMENKULLER SATILACAK

Gayrimenkul satış ilanında yer alan mesken ve arsa satışlarına dair bilgi veren İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, bu taşınmazların nerede olduğunu açıkladı. Arsanın Beylikdüzü'nde yer aldığını ilan eden kurum bunun dışında kalan konutların ise Bakırköy, Küçükçekmece, Fatih, Beyoğlu'nda yer aldığını duyurdu. Taşınmazların satışının nasıl olacağına ilişkin açıklamada bulunan satış duyurusunda, "nitelikleri belirtilen Hazine adına kayıtlı taşınmazlardan ilk 50 tanesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre "Açık Teklif Usulü" ile, 51. sırada bulunan taşınmaz ise aynı Kanunun 36. maddesine göre "Kapalı Teklif Usulü" ile yukarıda gösterilen gün ve saatlerde satışa çıkarılmıştır." bilgisini paylaştı.

KONUTLARIN BİR BÖLÜMÜ DOLU ÖNCELİKLİ SATIŞ HAKKINA GÖRE SATIŞI YAPILACAK

Satışa çıkarılan konutların bir bölümü dolu statüsünde bulunuyor. Bunun anlamı kamu konutlarının içerisinde kamu personelleri kalıyor ve konut satışlarında satım alma hakkı bu personellere ait. Kamu personelleri satışa çıkarılan konutları almak isterlerse ilk satış hakkı onlara verilecek. Ancak bu konutlar için personeller talepte bulunmazlarsa satış herkese açık yapılacak. Boş konutlar ise doğrudan açık artırma ile satılacak.

BAZI KONUTLARIN MUHAMMEN BEDELLERİ

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın konut ve arsa satış ilanında yer alan konutların muhammen bedel tablosu.

İstanbul'da Kamuya Ait 50 Daire İhaleyle Satılacak! Muhammen Bedel Tablosu

İstanbul'da Kamuya Ait 50 Daire İhaleyle Satılacak! Muhammen Bedel Tablosu

İHALE BAŞVURULARI

-İhaleye iştirak etmek isteyenler öncelikle muhammen bedel üzerinden belirlenen geçici teminat bedelini ödeyecekler. Ardından ise kurumun ihale şartnamesinde talep ettikleri tüm evrakları derleyecekler. İhale geçici temiant bedeli makbuzu ve başvuru evraklarını derleyen istekliler başvurularını İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na yapacaklar. İhale şartnamesini de aynı kurumdan alabilecek vatandaşlar İl Milli Emlak Müdürlüğü'nün web sitesinden satış duyurusuna ulaşabilecekler.