İstanbul'da Kiralara Yüzde 10 Zam Geldi!

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan ve sürekli göç almaya devam eden İstanbul'da kiralar yükselmeye devam ediyor. Endeksa tarafından açıklanan son verilere göre İstanbul'da konut kiraları son 1 yıllık zaman dilimi içerisinde yüzde 10.81 oranında artış gösterdi. Kiraya en fazla zam gelen ilçeler hangileri?
İstanbul'da Kiralara Yüzde 10 Zam Geldi!

İstanbul'da emlak piyasası hareketli günler geçirmeye devam ederken yabancıların yoğun ilgisi, yeni konut projelerinin azalması ve kentsel dönüşüm projelerinin de etkisi ile kiralara zam yağmuru sürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan son rakamlara göre İstanbul'da konut kiraları son 1 senelik zaman dilimi içerisinde yüzde 10.81 oranında zamlandı.

Araştırma verilerine göre İstanbul genelinde ortalama konut kiraları metrekare başına 17 lira seviyesine yükselirken ortalama kira bedeli ise bin 667 TL olarak ilan edildi.

İSTANBUL'DA KİRALARA EN ÇOK ZAM GELEN İLÇELER HANGİLERİ?

Endeksa tarafından açıklanan son rapora göre İstanbul'da konut kiralarına 1 senelik zaman dilimi içerisinde ortalama 10,81 oranında zam gelirken ilçeler bazında da sert yükselişler yaşandı. Son 1 senelik zaman dilimi içerisinde kiralara en çok zam gelen ilçe konut kiraları yüzde 24 oranında artış gösteren Bayrampaşa oldu.

Bu ilçeyi kiraların 21 zamlandığı Beylikdüzü takip ederken, Şile ve Başakşehir ilçelerinde bulunan konutlarda ortalama 1 senelik kira artış oranı yüzde 20 olarak gerçekleşti. Esenyurt'ta bulunan konutlara ise yüzde 18 oranında ortalama kira artışı yansıtıldı.

İSTANBUL'DA KİRALARIN EN PAHALI OLDUĞU İLÇELER HANGİLERİ?

Açıklanan son raporda yer alan verilere göre İstanbul'da kiraların en pahalı olduğu ilçeler metrekare kira bedellerine bakıldığında Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli olarak sıralandı. İstanbul'da özellikle de kentsel dönüşüm projeleri nedeni ile kiralarda artış yaşandığı, yıkılan binalarda oturan kişilerin kiraya çıkması ile beraber kiralık ev arayışının ve artan taleple de kiraların yükseldiği belirtiliyor.