İstanbul'da Kiralık Ev Fiyatlarına Rekor Zam! Kiralar İkiye Katlandı

İstanbul'da ev kiraları rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Kiralar neden yükseliyor, en düşük ve en yüksek kiralar hangi ilde, kiralar düşer mi, yükselir mi, yükselmeye devam edecek mi?
İstanbul'da Kiralık Ev Fiyatlarına Rekor Zam! Kiralar İkiye Katlandı

Özellikle de pandemi döneminde insanların konut tercihleri büyük bir hızla değişirken değişen tercihler emlak fiyatlarına da etkiledi. İstanbul'da kiralık ev fiyatları adeta uçuşa geçerken bazı semtlerde yaşanan yükseliş yüzde 100'ü aştı.

KİRALIK EV FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan tarafından yapılan habere göre İstanbul'da kiralık ev fiyatları bazı semtlerde yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Yaşanan yükselişte pandemi sonrası insanların konut tercihlerinin değişmesinin yanı sıra konut arzında yaşanan düşüş, konut fiyatlarının yükselmesi, kentsel dönüşüm projeleri ve tüketicilerin ev almak yerine kiralık evlere yönelmesi olarak gösterildi.

İSTANBUL'DA KİRALARIN EN YÜKSEK VE EN UCUZ OLDUĞU İLÇELER HANGİLERİ?

Türkiye'nin göz bebeği İstanbul'da konut fiyatları yakından takip edilirken İstanbul'un Bağcılar ilçesinde konut fiyatları yüzde 122 oranında artış gösterdi. Zeytinburnu, Şile, Esenyurt, Ataşehir, Sultanbeyli, Kadıköy, Çekmeköy ve Beykoz ilçelerinde ise yaşanan kira artışı yüzde 50 olarak gerçekleşti.

İlçelerin yanı sıra semtlerde de yükseliş yaşandı. Sarıyer'e bağlı olan Reşitpaşa, Emirgan'a bağlı olan Kurtköy, Şişli'ye bağlı olan Hamidiye ve Beşiktaş Dikilitaş Harbiye semtlerinde kira artış oranı yüzde 100'e ulaştı.

EMLAKÇILARIN KİRALIK DAİRE STOKU AZALDI, KİRALIK EV BULMA SÜRESİ 2 AYA YÜKSELDİ!

Pandemi nedeni ile sahile yakın ve doğaya yürüme mesafesinde olan il ve semtlerde kiralık ev fiyatları yükselirken emlakçıların elinde bulunan kiralık daire stoku da azaldı. Yine açıklanan endeks verilerine göre kiralık ev bulma süresi 2 aya uzadı.