İstanbul'un En Değerli Arazilerinden Olan Marmara Üniversitesi Eski Nişantaşı Kampüsü'nde İnşaata Başlanması Mahkemelik Oldu!

İstanbul'un en değerli arazilerinden birisi olan Marmara Üniversitesi eski Nişantaşı Kampüsü'nün bulunduğu arazi üzerinde başlayan inşaat mahkemelik oldu.
İstanbul'un En Değerli Arazilerinden Olan Marmara Üniversitesi Eski Nişantaşı Kampüsü'nde İnşaata Başlanması Mahkemelik Oldu!

İstanbul'un en değerli arazilerinden birisi olan Marmara Üniversitesi eski Nişantaşı Kampüsü'nün bulunduğu arazi üzerinde başlayan inşaat mahkemelik oldu. Teşvikiye Mahallesi semt sakinleri deprem toplanma alanı olan arazi için yapılan imar planı değişiklikleri ve konut ile ticaret projesine verilen ruhsatların iptali için dava açtılar.

Marmara Üniversitesi'nin eski Nişantaşı Kampüsü'nün bulunduğu 26 dönümlük İstanbul'un en değerli arazilerinden olan yerde başlayan inşaat semt sakinlerinin tepkisini çekti. Semt sakinleri deprem toplanma alanı olan arazinin imar değişikliğine ve inşaat için verilen ruhsatlara karşı iptal davası açarak hukuk mücadelesine başladılar.



DAVA KONUSU OLAN ARAZİ 1,7 MİLYON TL'YE SATILMIŞTI



Dava konusu olan arazi için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı 2018 yılında imar planını üniversite özelliğini ticaret-kot olarak değiştirdi. Bu alan için ise 10 kat ve 5 kat olmak üzere imar değişiklikleri yapıldı. Yine 2018 yılında ilgili arazi Emlak GYU tarafından ihaleye çıkartılarak bir inşaat şirketine satıldı. 1,7 Milyar TL'ye satılan arazide şirket tarafından 92 konut ve 1 ticari ünite yapılması için proje geliştirildi ve inşaat için yıkımlara başlandı.



ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NA DAVA



Teşvikiye Mahallesi sakinleri ise kısa bir süre önce bu arazinin yapılaşmaya açılmasına karşı hukuk mücadelesi başlattılar. Mahalle sakinleri arazinin deprem toplanma alanı olduğu gerekçesiyle Yapı ruhsatlarının iptali ve imar değişikliklerinin yürütmesinin durdurulması için Şişli Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtılar.



10 KAT İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE İTİRAZ



Mahkemeye sunulan dilekçede mahalle sakinleri deprem toplanma alanının yapılaşmaya açılmasına itiraz ederken çevrede bulunan yapıların 4-5 kat olmasına rağmen bu yapıya 10 kat için izin verilmesinin bölge emsaline aykırı olduğu vurgulandı.



MAHALLE SAKİNLERİ PROTESTO EYLEMİ YAPACAK



Öte yandan hukuk yoluyla itirazlarını belirten Mahalle sakinleri Marmara depreminin 21. yıldönümü olan 17 Ağustos'Ta inşaat alanında bir protesto eylemi düzenleyerek tepkilerini ortaya koyacaklar.



Emlak365.com