İstanbul'un Kentsel Dönüşümde Yüz Akı! Tarladan Metropole Dönüşen Esenyurt!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kentsel dönüşüm açıklaması yaptı. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başarılı bir kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını söyleyen Tamer Özyurt bu ilçenin kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmaya bir ilçe haline geldiğini söyledi.
İstanbul'un Kentsel Dönüşümde Yüz Akı! Tarladan Metropole Dönüşen Esenyurt!

İstanbul'un ilçelerinde en önemli gündem maddesi son yıllarda kentsel dönüşüm oldu. Depreme dayanıklı olmayan binaların sayısının yüksek olması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Esenyurt da İstanbul'da kentsel dönüşüm anlamında örnek gösterilen bir ilçe haline geldi. 1999 depreminden sonra Esenyurt'ta büyük bir kentsel dönüşüm süreci başladı. Riskli binalar yıkılarak yönetmelikte geçen detaylarla yeniden inşa edildi. Sıfırdan bina yapımında da deprem yönetmeliğine uygun inşa süreçleri işlendi. Yıllar içerisinde Esenyurt'un nüfusu ise bu çalışmalar neticesinde 10 kat arttı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞARISI ESENYURT

Özyurtlar Holding tarafından Esenyurt'ta markalı konut projeleri oldukça dikkat çekerken Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “Esenyurt ilçesinin İstanbul için bir şans olduğunu düşünüyorum. Ben 32 yıldır Esenyurt'tayım. Bu ilçeden tarladan nasıl bir metropole dönüştüğünün canlı şahidiyim. Biz de şirket olarak projelerimizle bu dönüşüme liderlik yaptık. Depreme dayanıklı binalar ile Esenyurt İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden birisi haline geldi. Deprem riskli binalarda yaşayanlar o konutları bırakarak Esenyurt'un güvenli binalarına geldiler.” dedi.

Esenyurt'un İstanbul'un ekonomisi ve bütçesi en yüksek ilçesi olduğunu söyleyen Tamer Özyurt, “Aktif nüfusun olduğu yerde ekonomi de canlı olur. Esenyurt çok sayıda avantajını fırsata çevirmeyi bildi. Depreme karşı avantajı var. İnsanlar gelip güvenli binalara yerleşiyorlar. Yoğun nüfus olduğu için ticarette gelişti. Ekonomisi zenginleşti ve İller Bankası'ndan yüksek bir pay almaya başladı. Türkiye'nin ve dünyanın her kesiminden insan Esenyurt'ta yaşıyor. Muhteşem bir mozaik oluştu diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

ESENYURT PAZARLANAMIYOR

Esenyurt'un iyi pazarlanamama sorunu olduğunu söyleyen Tamer Özyurt, “Esenyurt'ta her imkan var ama bunu iyi pazarlayamıyoruz. Esenyurt kendi zenginliğini fark etmeli. Ardından da önce İstanbul'a ve sonra da Türkiye'ye bunu pazarlamalı. Bence bir tanıtım atağı başlatılarak bu soruna çözüm bulunabilir.” şeklinde konuştu.