İstanbul'un O İlçesinde Konut Fiyatlarına Yüzde 40, Kiralara Yüzde 60 Zam Geldi

İstanbul'da konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken İstanbul'un en küçük semtleri arasında yer alan Bomonti son dönemde yaşanan yükseliş ile öne çıktı. Son dönemde Z kuşağının artan ilgisi konut fiyatlarına zam olarak yansıdı.
İstanbul'un O İlçesinde Konut Fiyatlarına Yüzde 40, Kiralara Yüzde 60 Zam Geldi

İstanbul'un en küçük semtlerinden biri olan ve tarihi dokusu ile dikkat çeken Bomonti son dönemde artan konut fiyatları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle de Z kuşağı tarafından yakın takip altına alınan Bomonti'de yaşanan talep artışı fiyatlara da zam olarak yansıyor.

Milliyet Gazetesi yazarlarından Duygu Erdoğan tarafından yapılan habere göre kendisine özgü yapısı ile dikkat çeken semtte son dönemde entellektüel kimliği nedeni ile Z kuşağının yoğun bir talebi bulunuyor. Semtte bulunan eski fabrika ve atölyelere ait alanlar yerlerini rezidans projelerine bırakırken oluşan kozmopolit yapı gençlerin talebini arttırıyor.

MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ'NE AİT OLAN KAMPÜSTE TALEBİ ARTTIRDI!

Semtte yer alan eski fabrika ve atölye alanlarının rezidans projeleri yapılmasının yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesine ait olan kampüste bölgenin değerlenmesini sağlamış durumda. Konu hakkında açıklama yapan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ise 2010'lu senelerin başları itibar ilie bölgede yeni konut projelerinin üretilmesi ile nitelikli bir konut stoku oluştuğunu dile getirerek "Semtteki nitelikli konut projelerinin satış fiyatlarının metrekare bazında 2016’da yaklaşık 18 bin lira / 20 bin lira mertebelerinde olduğu mevcutta ise yaklaşık 25 bin lira / 30 bin lira seviyelerine yükseldiği söylenebilir' diyerek yaşanan yükseişe dikkat çekti.

Maya yapmış olduğu açıklamasında son 5 senelik zaman dilimi içerisinde konut fiyatlarına yüzde 40 ev kiralarına ise yüzde 60 oranında zam geldiğini belirterek bölgenin her geçen gün biraz daha değerlenmeye devam ettiğini söyledi.