İzmir Depremi İle Yıkılan Rıza Bey Apartmanı Kaç Yaşında, Apartmanın Müteahhidi Kim, Yakalandı Mı?

İzmir'de enkaz altındaki kurtarma çalışmaları nedeni ile tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Rıza Bey Apartmanı müteahhidi de merak konusu olmuştu.
İzmir Depremi İle Yıkılan Rıza Bey Apartmanı Kaç Yaşında, Apartmanın Müteahhidi Kim, Yakalandı Mı?

İzmir'de enkaz altındaki kurtarma çalışmaları nedeni ile tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Rıza Bey Apartmanı müteahhidi de merak konusu olmuştu. İzmir depremi ile yıkılan 20 binadan biri olan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı nerede, kaç yaşında, müteahhidi kim, neden yıkıldı, kurtulanlar ve ölenler için son sayı kaç?

AFAD tarafından açıklanan son verilere göre İzmir'de depremde can kaybı 83'e ulaşırken yaralı sayısı ise 962 rakamına ulaştı. Ekiplerin can siparane çalışmaları tüm hızı ile devam ederken enkaz altından mucize haberleri de gelmeye devam ediyor.



3 yaşındaki Elif bebekin ardından Doğanlar Apartmanı enkazı altından 66 saat sonra bir kişi daha sağ olarak kurtarıldı. Depremde en çok can kaybının yaşandığı enkazlardan biri olması nedeniyle Rıza Bey Apartmanı da kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.



RIZA BEY APARTMANI KAÇ YAŞINDA?



1993 yılında yapı ruhsatı alan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı 1999 depreminden sonra hasar gördüğü için yapılan çalışmalar ile güçlendirilmişti. Binada inşaatın tamamlanarak oturulmaya başlanması ise 1997 yılında gerçekleşti. Toplam 32 daire ve 5 iş yerinin bulunduğu 8 katlı bina depremde yıkılmıştı.



RIZA BEY APARTMANI NEREDE?



8 Katlı Rıza Bey Apartmanı Bayraklı ilçesinin Sakarya Caddesi, Mansuroğlu Mahallesi'nde yer alıyordu.



İzmir Depremi İle Yıkılan Rıza Bey Apartmanı Kaç Yaşında, Apartmanın Müteahhidi Kim, Yakalandı Mı?



RIZA BEY APARTMANI KURTULANLAR VE ÖLENLER İÇİN SON SAYI KAÇ?



Rıza Bey Apartmanı enkazı altında kurtarma çalışmaları tüm hızı ile devam ederken şu ana kadar enkaz altında hayatını kaybeden kişilerin sayısı 14 rakamına ulaştı. Hayatını kaybedenlerden bazılarının isimleri ise şu şekilde açıklandı;



Fatih Ağar (49) / Rıza Bey Apartmanı



Beril Gidiş / Rıza Bey Apartmanı



Ayşe Melahat Köse (58) / Rıza Bey Apartmanı



Nilüfer Daloğlu (45) / Rıza Bey Apartmanı



Asya Daloğlu (11) / Rıza Bey Apartman



RIZA BEY APARTMANI MÜTEAHHİDİ KİM, YAKALANDI MI?



Milliyet Gazetesi muhabirlerinden Cihat Aslan tarafından yapılan habere göre Rıza Bey Apartmanı müteahhidi Hüseyin Özkan olarak açıklandı. Özkan hakkında henüz yasal işlemlere başlanmadığı belirtiliyor.



Emlak365.com