İzmir Depreminde Yıkılan Binanın Müteahhidinden Çok Konuşulacak Savunma!

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Sitesi müteahhidi Şerafettin Ağar tarafından verilen ifade büyük tepki topladı.
İzmir Depreminde Yıkılan Binanın Müteahhidinden Çok Konuşulacak Savunma!

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Sitesi müteahhidi Şerafettin Ağar tarafından verilen ifade büyük tepki topladı. Binanın kendisi tarafından o dönemin şartlarına ve teknolojisine uygun olarak inşa edildiğini belirten Ağar binanın yıkılma nedenini kolonlarla oynanması olarak gösterdi. detaylar haberimizde...

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binaların müteahhitleri için yürütülen soruşturma devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 30 Ekim tarihinde şiddetli bir deprem meydana gelmiş AFAD depremin şiddetini 6,6 olarak duyurmuş, Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 6,9 olarak ilan etmişti.



İZMİR DEPREMİ İLE YIKILAN YAĞCIOĞLU SİTESİ MÜTEAHHİDİ KİM?



Yağcıoğlu Sitesi'nin müteahhidi Şerafettin Ağar olarak açıklandı.Yaklaşık 40 sene müteahhit olarak çalıştığını açıklayan ve 2005 senesinde emekliye ayrıldığını belirten Şerafettin Ağar bu tarihe kadar İzmir'de yıkılan Yağcıoğlu Sitesi'nin de içerisinde yar aldığı 521 bina yaptığını belirten Ağar bu binalardan hiç birinde sorun yaşanmadığını söyledi.



YAĞCIOĞLU APARTMANI NEDEN YIKILDI?



Binanın yıkılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında göz altına alınan Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Şerafettin Ağar "Biz binaları dönemin şartlarına göre yaptık. Bu dönemin teknolojisi o zaman yoktu. Bugüne kadar 251 bina yaptım ve hiçbirine bir şey olmadı. Yağcıoğlu'nun da bir bloğu yıkılmadı. Kolonlarla oynama yapanlar suçlu. Ben kendi kalfama iş karşılığında o siteden daire verdim. Eğer bina kötü olsaydı kabul eder miydi?" diyerek kendisini savundu.



Toplamda iki binadan oluşan sitede bir bina yıkılırken diğer bina ayakta kalmıştı. Yaşanan depremde bir binanın yıkılmasına rağmen bir binanın ayakta kalması da kolonların kesildiği iddialarını güçlendirdi.



Emlak365.com