İzmir Dikili Belediyesi 25 Adet Konut İmarlı Arsayı 142 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardı!

İzmir Dikili Belediye Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile belediye mülkiyetinde bulunan 25 adet konut imarlı arsanın satışa çıkarıldığı duyuruldu. Arsaların satış ihalelerine dair merak edilen ayrıntılar Dikili Belediyesi tarafından açıklandı.
İzmir Dikili Belediyesi 25 Adet Konut İmarlı Arsayı 142 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardı!

Türkiye'de belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazların ekonomiye kazandırılmalarına devam ediliyor. Belediyeler ihale yoluyla sattıkları bu taşınmazlardan gelir elde edip bütçelerine ekleyebiliyorlar. Taşınmazları satın alanlar ise bu taşınmazlar üzerinde ekonomik hareketlenmeyi gerçekleştirebiliyorlar. Bu yönde yayımlayan son ihale ilanı İzmir Dikili belediye BaşkanlığI'ndan geldi.

25 ADET ARSA SATILIYOR

İzmir Dikili Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan 25 adet arsa niteliğindeki taşınmaz satışa çıkarıldı. 1 Temmuz 2021'de yapılaca olan ihalelerle arsaların yeni sahipleri belirlenecek. Arsa ihalesinde uygulanacak olan esasları ise Dikili Belediyesi açıkladı. Buna göre arsa satış ihalelerinin tamamı açık ihale usulü ile yapılacak.

MUHAMMEN BEDELLER AÇIKLANDI

25 adet arsanın satışına dair ilgili bedeller de açıklandı. Buna göre arsalar için 142 Bin TL ile 209 Bin TL arasında değişen fiyatlarda muhammed bedeller belirlendi. İhalaye katılmak isteyenler ihale saatinden önce geçici teminat bedeli olarak muhammen bedellerin yüzde 3'ünü Dikili Belediyesi'nin ilgili birimine yatırmaları gerekecek. İhale şartnameleri ise 200 TL karşılığında alınabilecek.

İzmir Dikili Belediyesi 25 Adet Konut İmarlı Arsayı 142 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardı!

İzmir Dikili Belediyesi satılacak olan 25 adet arsanın mar durumu ile alakalı olarak da kamuoyunu bilgilendirdi. Buna göre İslamlar Mahallesi'nde bulunan 25 adet arsanın tamamının ayrık nizam 2 kat konut imarı bulunuyor. Bu arsalar üzerinde 2 katlı konutlar inşa edilebilecek.

Açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek olan ihalede muhammen bedeller esas alınmak şartıyla en yüksek teklifi veren gerçek ve tüzel kişiler arsaların yeni sahipleri olacaklar. İhale sonucuna göre arsaları satın almaya hak kazananlar şartnamede belirlenen süre içerisinde ödemeyi yapmak zorundalar. Bu süre içerisinde ödeme yapılmazsa ihale iptal edilip ödenen geçici teminat ücreti de belediyeye irat olarak kaydedilecek.