İzmir'de 47 Adet Mesken İhaleyle Satışa Çıkarıldı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi ilana göre 47 adet mesken ihaleyle satışa çıkarıldı.
İzmir'de 47 Adet Mesken İhaleyle Satışa Çıkarıldı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi ilana göre 47 adet mesken ihaleyle satışa çıkarıldı. 31 Ağustos'ta gerçekleşecek olan ihaleye katılacak kişiler tekliflerini açık teklif usulü ile verecekler.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan resm iilana göre İzmir'de bulunan 47 adet meskenin ihale ile satışı gerçekleştirilecek. Satışa sunulan meskenler için 31 Ağustos 2020 tarihinde saat 10:00'da İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün binasında ihale yapılacak. Bu ihalede açık teklif usulü uygulanacak.



MESKENLER İZMİR'İN HANGİ İLÇELERİNDE BULUNUYOR?



Edinilen bilgilere göre ihaleyle satılşacak olan meskenler İzmir'in çeşitli ilçelerinde bulunuyorlar. Buna göre Selçuk, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerindeki 47 adet meskenin satışı ile alakalı olarak muhammen bedeller de açıklandı. Yapılan duyuruda meskenlerin muhammen bedellerinin 110.000 TL ile 630.000 TL arasında değiştiği bildirildi.



YÜZDE 10'LUK GEÇİCİ TEMİNAT ÖDEMESİ!



İhaleye katılıp meskenlerden satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin ihale saatinden önce muhammen bedellerin yüzde 10'luk kısmına karşılık gelen geçici teminat bedellerini ödemeleri gerekiyor.



5 YIL EMLAK VERGİSİ ALINMAYACAK!



Yine yapılan bilgilendirmeye göre ihale sonucunda satılacak olan meskenler için KDV'den muafiyet tanınacak. Buna ek olarak ayrıca bu meskenlerden 5 yıl süreyle emlak vergisi tahsilatı yapılmayacak.



Emlak365.com