İzmir'de DASK Ödemeleri İçin Hasar Tespit Çalışmaları Başlıyor! İste Hasarlı Binalar İçin DASK İhbar Hattı Numarası

Zorunlu deprem sigortası DASK İzmir'de depremin maddi yaralarını sarmak üzere çalışmalara başladı.
İzmir'de DASK Ödemeleri İçin Hasar Tespit Çalışmaları Başlıyor! İste Hasarlı Binalar İçin DASK İhbar Hattı Numarası

Zorunlu deprem sigortası DASK İzmir'de depremin maddi yaralarını sarmak üzere çalışmalara başladı. Hasarlı binaların tespit çalışmaları başladı. DASK Poliçesi yaptıran ev sahipleri depremde evleri zarar gördüyse bu zararı poliçeleri üzerinden tazmin edecekler. İzmir depremi için DASK ihbar hattı numarası ve yapılacaklar haberimizde...

1999 yılında Marmara'da yaşanan büyük depremin ardından oluşan yıkım ve beraberinde gelen büyük maddi kayıplar sonrası Türkiye'de zorunlu deprem sigortası uygulamasına geçilerek her taşınmaz için DASK poliçesi zorunluluğu getirilmişti.



Ne yazık ki aradan geçen süreçte zorunlu olmasına rağmen tüm konutlar DASK koruması altına girmezken poliçe yaptıran kişiler ise yaşanan depremler sonrasında ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlamaya devam ediyor. Özellikle de deprem riski yüksek olan bölgelerde DASK poliçesinin önemi bir kere daha ortaya çıktı.



DASK İHBAR HATTI: ALO DASK ÇAĞRI MERKEZİ ÜZERİNDEN HASAR İHBARI YAPABİLİRSİNİZ!



İzmir'i vuran 6.6 şiddetindeki depremin ardından ne yazık ki hem can kaybı hem de maddi hasar artmaya devam ediyor. Seferihisar ilçesi merkezli yaşanan depremin ardından açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut ilgili kurumlarla koordineli olarak hasar eksperlerinin saha çalışmalarına başladıklarını söyledi.



İzmir'de DASK Ödemeleri İçin Hasar Tespit Çalışmaları Başlıyor! İste Hasarlı Binalar İçin DASK İhbar Hattı Numarası



Yaşanan deprem sonrasında poliçe yaptıran ve evinde hasar oluşturan kişilerin hasar tespit başvurusu yapmaları gerekiyor. Konu hakkında açıklama yapan Turgut “DASK, kuruluş amacı doğrultusunda Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelen depremlerde oluşan bina hasarlarını tazmin ediyor. Zorunlu deprem sigortası poliçesi sahipleri, evleri depremde hasar gördüyse Alo DASK 125 çağrı merkezi, www. dask. gov. tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı yapabilirler" diyerek poliçe yaptıran vatandaşlara çağrıda bulundu.



DASK yaptıran kişilerin Alo 125 üzerinden başvuruda bulunarak hasar tespiti yaptırmaları sürecin başlaması için yeterli olacak. Eksperler tarafından yapılan zarar tespit çalışmalarından sonra ödemeler başlanarak poliçe üzerinden zarar tazmin edilecek.



Emlak365.com