İzmir'in Bayraklı İlçesinde Oturanlara Kritik Uyarı Geldi, Belediye Başkanı Evlerinizi Sakın Satmayın Uyarısında Bulundu!

Türkiye kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermeye devam ederken 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem ile 14 binanın yıkıldığı enkazın altında onlarca canı kaybeden İzmir'de de süreç hız kazandı.
İzmir'in Bayraklı İlçesinde Oturanlara Kritik Uyarı Geldi, Belediye Başkanı Evlerinizi Sakın Satmayın Uyarısında Bulundu!

Türkiye kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermeye devam ederken 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem ile 14 binanın yıkıldığı enkazın altında onlarca canı kaybeden İzmir'de de süreç hız kazandı. İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçede evi olanlara kritik uyarı geldi.

İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde en büyük hasarı alan ilçelerden biri olan Bayraklı için kentsel dönüşüm müjdesi verildi. Konu hakkında açıklama yapan İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bölgede evi olan vatandaşlara beklemeleri yönünde tavsiyede bulundu.



MÜTEAHHİTLE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZLEŞMESİ İMZALAMADAN ÖNCE BEKLEYİN!



Seferihasar merkezli yaşanan depremde İzmir'de en çok hasar gören ilçeler arasında yer alan Bayraklı ilçe belediye başkanı Serdar Sandal kentsel dönüşüm müjdesi vererek “Ada bazında işlemi yaparsak hem kentin otopark sorununu çözeriz hem de daha güvenli binalar elde ederiz. Maliyeti de indirmiş oluruz. Farklı bankalarla görüşmeler yaptık.



Plan notlarıyla netleştikten sonra uygun kredi verilmesiyle ilgili... Bu mesele, Büyükşehir Belediyesi’yle çözeceğimiz bir konu. Doğru iş modelini getirmediğimizde bu işi çözemeyebiliriz. Saydam, şeffaf ve anlaşılır bir yöntem olmalı. Bayraklılı, evini asla satmasın. Müteahhitle ucuz anlaşmaların altına imza atmasın. Plan notları netleşmeden Bayraklı ve Büyükşehir belediyelerinin teminatını almadan adım atıp mağdur olmayın" diyerek vatandaşlara aceleci davranmamaları yönünde uyarıda bulundu.



İzmir'in Bayraklı İlçesinde Oturanlara Kritik Uyarı Geldi, Belediye Başkanı Evlerinizi Sakın Satmayın Uyarısında Bulundu!



İZMİR'DE SİYASİ TARTIŞMALARDAN UZAK, TARİHİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATILMALI!



İzmir'de kentsel dönüşümün deprem öncesinde hem şehrin dış çeperleri için planlandığına dikat çeken Başkan Sandal yaşanan depremin aslında şehrin merkezinde acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdiğini belirterek kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu dile getirdi. İzmir'de yerel yönetim ile iktidarın acilen el ele vererek tarihin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeleri gerektiğini belirten Sandal konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını açıkladı.



Emlak365.com