İzmir'in Kalbi Tarihi Kemaraltı Çarşısı Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor!

İzmir'in en önemli buluşma noktaları arasında yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı için beklenen kentsel dönüşüm müjdesi verildi.
İzmir'in Kalbi Tarihi Kemaraltı Çarşısı Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlıyor!

İzmir'in en önemli buluşma noktaları arasında yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı için beklenen kentsel dönüşüm müjdesi verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Çarşısı Kentsel Dönüşüm projesi ile beraber İzmir'in de ayağa kalkacağını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirliler tarafından yakından takip edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı için kentsel dönüşüm projesini 200 milyon liralık dev yatırım ile gerçekleştireceklerini dile getirdi.



Başkan Soyer yapmış olduğu açıklamasında aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası olmaya hazırlanan İzmir Tarihi Kent Merkezi projesinin de kalbi olarak kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı projesinde sona geldiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.



TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİLENECEK!



İzmir'in en önemli simgeleri arasında yer alan ve şehrin en eski buluşma noktası olarak kabul edilen tarihi Kemeraltı Çarşısı hakkında açıklama yapan Başkan Tunç Soyer tarihi çarşının zeminden aydınlatmaya kadar en ince detayına kadar yenileyeceklerini belirterek "Çalışmalar tamamladığında Kemeraltı ve çevresi, herkesin güven ve aidiyet duygusuyla yaşadığı, 24 saat aktif bir kent merkezi kimliğine bürünecek” diyerek İzmirlilere bekledikleri müjdeyi verdi.



Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından Havra Sokağı, 848 Sokak ve Azizler Sokağı’ndaki yenileme çalışmalarına devam edildiğini belirten Başkan Soyer “Tarihi aks Havra’dan Agora’ya uzanacak. Agora’nın hemen yakınında Efes ile aynı kapasitede bir amfi tiyatro var. 2023 yılında buradaki kazıların bitirilmesini planladık. İzmir, Efes’tekine benzer büyük bir antik tiyatro daha kazanacak" diyerek bu projelerin tamamlanması ile beraber İzmir'in ayağa kalkacağını dile getirdi.



Emlak365.com