İzmirlileri Depremden Sonra Birde Sahte Emlakçı Şoku Vurdu! Emlak Dolandırıcıları İzmir'de Kapora Dolandırıcılığı ile Vurgun Yaptı

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde saat 14:51'de yaşanan deprem sonrasında ne yazık ki çok sayıda bina yıkılmış ve depremde 115 vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.
İzmirlileri Depremden Sonra Birde Sahte Emlakçı Şoku Vurdu! Emlak Dolandırıcıları İzmir'de Kapora Dolandırıcılığı ile Vurgun Yaptı

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde saat 14:51'de yaşanan deprem sonrasında ne yazık ki çok sayıda bina yıkılmış ve depremde 115 vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Türkiye tek yürek olarak depremin yaralarını sarmaya devam ederken vicdanı kuruyan dolandırıcılar bu seferde deprem bölgesinde ortaya çıktı. Evi yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar taşınma telaşına düşerken emlak dolandırıcıları yine bilindik kapora yöntemi ile sahneye çıktı.

İzmir depremi sonrası evi hasar gören, oturulamaz raporu alan ve yıkılan kişiler taşınma telaşına düştü. Vatandaş bir an önce çetin kış koşulları bastırmadan kendi evine geçmek için acele ederken oluşan yoğun talep ne yazık ki dolandırıcıları da harekete geçirdi.



Hasarlı binalarda oturanlar ya da evleri yıkılan vatandaşlar kurtarabildikleri eşyaları ile taşınma telaşına düşerken bir yandan yükselen kira fiyatları nedeni ile mağdur olurken bir yandan da dolandırıcıların kurbanı oldular.



SAHTE KİRALIK DAİRE İLANLARI İLE KAPORA DOLANDIRICILIĞI YAPTILAR!



Depremde evinde ağır hasar oluşan ve taşınmak için internetten emlak ilanı ararken dolandırıcıların tuzağına düştüğünü belirten depremzede Timurhan Akgün depremde ağır hasar gören Adalet Sitesi'nde kiracı olarak oturduğunu belirterek evleri için Bakanlığın 1,5 saatlik süre tanıdığını belirterek bu süre zarfında ev aradığını belirterek “İnternet üzerinden hizmet veren ilan sitelerinden birinde bir ev gördüm. Eşyalıydı. Eşyalarımı da alıp alamayacağım belli değildi.



O yüzden ben de kendisini ev sahibi olarak tanıtan şahsı aradım. Kendisinin İstanbul’da olduğunu, kendisinin polis, eşinin hemşire olduğunu, görev dolayısıyla İstanbul’da olduğunu ve evin kendisine ait olduğunu söyledi. Depozitoyu yolladığım takdirde ilanı yayından kaldıracağını ve 2 gün sonra İzmir’e gelerek anahtar teslimini ve kontratı o zaman yapacağını söyledi. 2 gün sonra aradığımda telefonlar kapalı, hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Aynı şekilde param da yanmış durumda" diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.



İNTERNETTEN SAHİBİNDEN UCUZ EŞYALI KİRALIK DAİRE İLANLARI İLE DEPREMZEDELERİ DOLANDIRIYORLAR



Benzer şekilde çok sayıda depremzedenin dolandırıldığı belirtilirek kapora toplayan dolandırıcıların daha sonra telefon hattını kapatarak kayıplara karıştığı belirtiliyor. Özellikle de eşyalı ucuz kiralık daire ilanları ile dikkat çeken dolandırıcılar bir yandan kiralara fahiş fiyatlarda zam yapan uyanık ev sahipleri bir yandan ne yazık ki İzmirli depremzedeler büyük mağduriyet yaşamaya devam ediyor.



Emlak365.com