Kamu Konutu Satın Almak İsteyenlere Yeni Fırsat! İstanbul'da 102 Kamu Konutu Satılıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un farklı ilçelerinde toplam 102 kamu konutu ihaleyle satışa çıkarıldı.
Kamu Konutu Satın Almak İsteyenlere Yeni Fırsat! İstanbul'da 102 Kamu Konutu Satılıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un farklı ilçelerinde toplam 102 kamu konutu ihaleyle satışa çıkarıldı. Kamu konutlarının satışının yapılacağı ihale 24 Eylül 2020 tarihinde açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi ilana göre İstanbul'da Maltepe, Pendik, Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinde toplam 102 kamu konutunun satışa çıkarıldığı duyuruldu. İhale ile gerçekleştirilecek olan satışlar için 24 Eylül 2020 tarihinde açık teklif usulü ile ihale yapılacak.



İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek olan ihale saat 09:45'te başlayacak. İhale şartlarını yerine getiren gerçek veya tüzel kişiler ihaleye katılarak teklif verebilecek ve açık artırmada yer alabilecekler.



TAHMİNİ SATIŞ BEDELLERİ AÇIKLANDI!



Milli Emlak Genel Müdürlüğü ihaleyle satılacak 102 kamu konutu ile alakalı detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre satılacak olan konutlar için tahmini bedeller belirlendi. 102 kamu konutu 210.000 TL ile 1.300.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa konuldu. Bu bedellerin yüzde 10'una tekabül eden geçici teminat bedellerini ödeyenler ihaleye katılabilecekler ve konutlar için teklif verebilecekler.



İHALEYİ KAZANANLARA AVANTAJLI İMKANLAR VERİLECEK



İhaleyi kazanan kişilere Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ödeme kolaylığı da sağlanacak. Bu kişiler ihale bedelinin yüzde 25'ini peşinde geri kalan bölümünü ise 2 yıl taksiyler halinde yasal faizi ile ödeyebilecekler. Ayrıca bu konutlar 5 yıl süresince emlak vergisine tabi olmayacaklar. Bunların yanında satış işlemi sırasında doğacak KDV ve diğer resmi giderler de bu kişilerden alınmayacak.



Emlak365.com