Kamu Projeleri İçin Fiyat Farkı Ve Şartsız Fesih Hakkı Düzenlemesi Talebi!

İnşaat maliyetlerinde meydana gelen artışlar inşaat sektöründe yeni talepleri de beraberinde getirdi. Türkiye Müteahhitler Derneği Başkanı Erdal Eren inşaat firmalarına fiyat farkı ödenmesine veya fesih hakkı tanınmasına dair bir düzenleme yapılması gerektiğini açıkladı.
Kamu Projeleri İçin Fiyat Farkı Ve Şartsız Fesih Hakkı Düzenlemesi Talebi!

İnşaat sektörünün güncel sorunlarına dair telepler dile getirilmeye devam ediliyor. Türkiye Müteahhitler Derneği Başkanı Erdal Eren bir açıklama yaparak inşaat sektörünün taleplerini kamuoyuna duyurdu. İnşaat maliyetlerinin artışına dikkat çeken Erdal Eren yapılması gereken düzenlemeleri açıkladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BÜYÜME AÇIKLAMASI

İnşaat sektörünün büyüme rakamlarının pozitif olduğunu söyleyen Türkiye Müteahhitler Derneği Başkanı Erdal Eren, “İnşaat sektöründe geçtiğimiz yılın son çeyreğind eyüzde 12,5 daralma meydana gelmişti. 2021'in ilk çeyreğinde ise inşaat sektörü yüzde 2,8 büyüme gerçekleştirdi. Çözüm bekleyen konularda yapılacak oılan düzenlemelerle sektörün daha da büyümesinin önü açılabilir.” dedi.

İnşaat sektörünün 2020 yılı son çeyreğindeki daralmasına dikkat çeken Türkiye Müteahhitler Derneği Başkanı Erdal Eren, “Türkiye ekonomisi beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 7 büyüdü. İş dünyası açısından bu memnuniyet vericidir. İnşaat sektörünün büyümesi ise yüzde 2,8 oldu. Pandeminin etkisi zayıfladıkça bu büyüme artacaktır. Ertelenmiş konut taleplerinin piyasaya gerçek talep olarak yansıması inşaat sektörünü canlandıracaktır. Çarkların hızlı dönmesi için yatırımlar artmalı ve ödenekler de açılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

KAMU PROJELERİNDE FİYAT FARKI TALEBİ

Kmua projeleri için bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyen Türkiye Müteahhitler Derneği Başkanı Erdal Eren, “İnşaat maliyetleri açısından öngürülemez bir artış ile karşı karşıyayız. Kamu projelerindeki maliyet artışlarının karşılanabilmesi için bazı adımların atılması gerekir. Kamu projesi işi alan ve yapımını sürdüren inşaat firmalarına fiyat farkı verilmesi veya şarta bağlı olmaksızın fesih hakkı tanınması yönünde düzenlemeler yapılmalıdır. Bu düzenlemeler inşaat sektörünün önünü açacak ve projelerin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

İnşaat sektörü hakkında dile getirilen bu talepler bir süredir sektörün diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da gündeme getiriliyor. Bu konuda gözler hükümete çevrilirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu yönde adım atıp atmayacağı merak ediliyor.