Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ Yayımlandı, 2021 Yılında Uygulanacak Tesis Ücretleri Açıklandı!

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2021-1) 13 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ Yayımlandı, 2021 Yılında Uygulanacak Tesis Ücretleri Açıklandı!

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2021-1) 13 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamuya ait sosyal tesislerde kalan kişilerin ödeyecekleri ücretler belirlenmiş oldu. Kamu personeli sosyal tesis ücretleri 2021 yılında kaç TL oldu, 2021 sosyal tesis ücretleri için ne kadar zam yapıldı, misafirhane ücretleri 2021 yılında kaç TL, eğitim dinlenme tesisleri ücret tarifesi ne kadar?

2021 yılında kamuya ait olan sosyal tesisler ve misafirhanelerde kalan kişiler tarafından ödenecek olan ücret tarifesi 13 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan tarife kapsamında mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait olan sosyal tesislerde konaklayacak kişilerin ödeyecekleri ücretler belirlenmiş oldu.



KAMU SOSYAL TESİS ÜCRETLERİ 2021 YILINDA KAÇ TL OLDU?



Yayımlanan yönetmelik kapsamında kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar belirlenmiş oldu.



Yayımlanan tebliğde 2021 yılında ödenecek olan ücretler Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, Misafirhaneler ile Kreş ve Çocuk Bakım Evleri olmak üzere 3 ayrı kategoride belirlendi.



Belirlenen özelikleri taşıyan tesislerde kişi başına günlük konaklama bedeli 29,00 TL olarak belirlenirken bu ücrete 11 lira yemek ve 1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 14,50 TL ek ücret ilave edilecek. Konut veya bağımsız bölümde; buzdolabı bulunanlarda günlük en az 5,00 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 5,00 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 7,00 TL konut başına ilave bedel uygulanacak.



Hazine ve Maliye Bakanlığından:



KAMU SOSYAL TESİSLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2021-1)





2021 YILI MİSAFİRHANE ÜCRETLERİ KAÇ TL OLDU?



Yayımlanan yönetmelik kapsamında 2021 yılında kamu misafirhanelerini kullanan kişilerin ödeyecekleri ücretler de belirlenmiş oldu. Yönetmelik kapsamında; misafirhanelerde kalan kişilerden her gece için en az 14.50 TL ücret alınmasına karar verildi. Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını, daha sonraki günler için ise artırımsız gündeliklerinin 1/2’sini, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarının tamamını geçemez hükmüne yer verildi.



KAMU KREŞ VE ÇOCUK BAKIM EVİ ÜCRETLERİ 2021 YILINDA KAÇ TL OLDU?



Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 264 lira olarak açıklandı. Bu rakam asgari aylık ücret olarak ilan edilirken bu rakamın kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli gelmemesi durumunda daha yüksek ücret alınmasının da önü açılmış oldu.



Emlak365.com