Kamudan Satılık Gayrimenkul Başvuruları için Gerekli Satış Şartnamesi Nereden Nasıl Temin Edilir?

Kamu kurumlarının satılığa çıkardığı gayrimenkuller için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını kurumun ilan ettiği şartnameye göre yapacaklar.
Kamudan Satılık Gayrimenkul Başvuruları için Gerekli Satış Şartnamesi Nereden Nasıl Temin Edilir?

Kamu kurumlarının satılığa çıkardığı gayrimenkuller için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını kurumun ilan ettiği şartnameye göre yapacaklar. Bu şartnamede ihaleye katılım göstermek isteyen isteklilerin dikkat etmeleri gereken tüm hususlar yer alıyor. Peki satış şartnameleri nereden alınır?

Kamu kurumlarının gayrimenkul satış duyuruları son dönemlerde artış göstermeye başladı.



Dükkan, işyeri, ofis, mağaza, işhanı, ATM yeri, daire, bahçeli ev, müstakil ev, tarla, arsa arazi gibi çok sayıda taşınmaz için satış duyurusu yayımlayan kamu kurumları bu satışları ihale usulü ile gerçekleştiriliyor.



İHALE BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?



İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar şartname esaslarına göre talep edilen şartları sağlayıp sağlamadıklarına bakacaklar. Zira bazı konutların satışlarında öncelik hakkı bulunuyor. Eğer herkese açık ilan ise vatandaşlar başvurularını şartnamede yer alan evraklarla yapacaklar.



İhale için ilan edilen tarihe kadar başvurularını kurum birimlerine yapmaları gereken istekliler evrak tesliminde bulunacaklar. Şartnamede yer alan evrakları derleyen ve kurum talep ediyorsa geçici teminat bedelini ödeyen vatandaşlar için ihale için başvurularını tamamlayacaklar.



Bundan sonraki süreçte ise ihaleye katılım sağlamak ve teklif vermek kalıyor.



ŞARTANAME NEREDEN ALINIR?



İhala şartnameleri kurumların ilan ettkileri birimlerinden alınır. Örneğin bir belediye başkanlığı arsa satışı ihale ilanı yayımlamışsa, isteklilere şartnameye belediye emlak ve imar birimlerinden alınabileceğini ilan eder. Her kurum satış şartnamesini bir birimi üzerinden ilan eder. İsteklier şartnameyi bu birimden ücretsiz inceleyebilirler. Eğer ihaleye katılmak için karar alınırsa şartnamenin ilgili kurumdan temin edilmesi gerekir. Bu temin işlemi bazen ücretli bazen ise ücretsiz olur. Kurum bu duruma kendi karar verir.



Emlak365.com