Kanal İstanbul Güzergahı Üzerinde Arsası, Tarlası Olana Tapu Piyangosu Vuracak!

Bu sene temel atma töreni düzenlenerek başlanması beklenen Kanal İstanbul projesi için tapu itiraz süreci sona erdi. Yenişehir projesinin ilk 3 etabı için meslek odaları yoğun itirazda bulundu.
Kanal İstanbul Güzergahı Üzerinde Arsası, Tarlası Olana Tapu Piyangosu Vuracak!

Kanal İstanbul projesi etrafında kurulacak olan Yenişehir konut projesinin ilk 3 etabı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 17 Ocak 2022 tarihinde tapu kadastro cetvelini itirazlara açmıştı. Askıya çıkan tapular için itiraz süresi doldu. 15 Şubat günü itibari ile itiraz süreci sona eren tapular için hem meslek odaları hem de projeye karşı çıkan vatandaşlar tarafından yoğun itirazlar yapıldığı iddia edildi.

Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi de tapu sürecine itiraz eden meslek odaları arasında yer aldı. Söz konusu düzenleme ile tarlaların da arsaya dönüşeceği ve böylelikle yapı ruhsatı başvurularının önündeki tüm engellerin kalkacağı belirtiliyor.

KANAL İSTANBUL PİYANGOSU ONLARA VURACAK!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada "Yapılan 18. madde uygulaması tescil edilirse, tarlalar arsaya dönüşecek ve yapı ruhsatı başvurularının önündeki engel ortadan kalkacaktır. Çok ciddi usulsüzlükler barındıran bu uygulamanın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmesi teknik ve hukuki açıdan kabul edilebilir değildir. Bölge sakinlerini, İstanbul'u ve ülkemizi derinden etkileyecek uzun vadeli bu tarz projeler oldu bittiye getirilebilecek işlemler değildir” ifadelerine yer verildi.

Kanal İstanbul imar uygulamasından acilen vazgeçilmesi gerektiğini belirten oda aynı zamanda yargı süreci sona ermeden, yasal karar kesinleşmeden kesinlikle Kanal İstanbul güzergahında yer alan tapular için tescil yapılmaması gerekildiğini iddia etti.