Kanal İstanbul İhale Tarihi Açıklanırsa Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

Türkiye'nin mega projesi Kanal İstanbul bildiriler ve karşıt açıklamalar ile ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken projede ihale tarihi beklenmeye başlandı. Peki, Kanal İstanbul hangi hisseleri etkiler, Kanal İstanbul projesi hisseleri hangileri, 2021 yılında ihale olacak mı?
Kanal İstanbul İhale Tarihi Açıklanırsa Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

Kanal İstanbul projesi hakkında ki tartışmalar tüm hızı ile devam ederken yapılan her yeni açıklama kamuoyu gündemi tarafından da yakından takip ediliyor. Muhalefetin tüm gücü ile karşı çıktığı proje hakkında iktidar ise ihalenin bu sene yapılacağı konusunda ki ısrarını sürdürüyor.

KANAL İSTANBUL İHALESİ SON DURUM NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "inadına yapacağız" açıklamasının ardından tartışmalar bir kere daha alevlenmişti. Süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kere daha ilgili bakanlıklara talimat verdiğini ve projenin yapılacağını açıklarken hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum proje hakkında son durumu duyurmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklama ile Kanal İstanbul planlarının askıya çıktığını duyururken muhalefeti eleştirmiş ve "Onlar bir söyleyecekler, biz bin yapacağız. Onlar olmaz diyecekler, biz nasıl olacağını eserlerimizle gözlerine sokacağız. Biz Kanal İstanbul'u milletimize armağan edeceğiz" diyerek projeyi yapacaklarını bir kere daha vurgulamıştı.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu ise projenin ihalesi için 2021 yılını işaret etmiş ve yıl bitmeden dev projede olumlu gelişmelerin yaşanacağını dile getirmişti.

Kanal İstanbul İhale Tarihi Açıklanırsa Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

KANAL İSTANBUL HİSSELERİ 2021! ÇILGIN PROJE YAPILIRSA BORSADA HANGİ ŞİRKETLERİ, HİSSELERİ ETKİLER?

Projenin ihalesinin yapılacağının açıklanması dahi borsada Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketleri ve çimento şirketlerinin hisselerini yukarı yönlü itti.

Projenin etrafında kurulacak olan yeni yerleşim merkezleri inşaat şirketlerinin hisselerini olumlu etkilerken projenin devasa büyüklüğü de çimento şirketlerinin hisselerini yükseltti. Özellikle de çimento şirketlerine ait hisse senetleri projenin büyüklüğü ve kullanılacak olan çimento miktarı nedeni ile yakından takip edilecek gibi görünüyor.