Kanal İstanbul Projesi Güzergahı Üzerinde 8 Köprü ve 3 Metro Hattı Yapılacak!

Muhalefet ile iktidarın sık sık tartışmaya devam ettiği Kanal İstanbul projesi üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken proje güzergahı üzerinde yer alan ilk köprünün temelinin Haziran ayında atılarak projeye ilk kazma atılacağı ilan edilmişti. Peki, Kanal İstanbul köprüleri nereye yapılacak, köprü sayısı kaç olacak, yeni metro hatları nerede yapılacak?
Kanal İstanbul Projesi Güzergahı Üzerinde 8 Köprü ve 3 Metro Hattı Yapılacak!

Yapılması durumunda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi unvanını ele geçirecek olan Kanal İstanbul projesi üzerindeki çalışmalar ve tartışmalar tüm hızı ile sürüyor. İktidarın kesinlikle yapacağını açıkladığı, muhalefetin ve çevrecilerin ise şiddetle karşı çıktığı projede en son yapılacağı ilan edilen köprüler ve maliyetleri tartışma konusu olmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıkladığı köprü maliyetleri nedeni ile Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni açıklama yapmış ve maliyet iddialarının gerçek rakamlardan çok uzak olduğunu iddia etmişti. Süreçte projede yapılacak olan köprü sayısı da merak konusu olmuş, 7 mi yoksa 8 köprü mü yapılacağı sorusuna yanıt aranmıştı.

KANAL İSTANBUL KÖPRÜLERİ NEREYE YAPILACAK, KÖPRÜ SAYISI KAÇ?

Konu hakkında Dünya Gazetesi'ne değerlendirmede bulunan Uzakyol Kaptanı, Kılavuz Kaptan Saim Oğuzgülgen projede yer alan köprüler hakkında bilgi vererek yapılacak olan köprüleri şu şekilde sıraladı;

D020 Karayolu Geçişi Köprüsü İçin Yapılacak Olan Köprü,

KMO Kesim - 2 Otoyolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

3. Havaalanı - Halkalı Hattı Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

Sazlıbosna Karayolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

KMO Kesim - 7 Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

TEM Otoyolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

Küçükçekmece - Avcılar Karayolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

D-100 Karayolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü.

YENİ METRO HATLARI NEREDE YAPILACAK, KANAL İSTANBUL METRO HATLARI PROJELERİ HANGİLERİ?

Proje kapsamında yapılması planlanan metro hatları ise Mahmutbey - Esenyurt Metro Hattı, Yenikapı - Beylikdüzü - Sefaköy Metro Hattı, TCDD Halkalı Konvansiyonel Demiryolu Hattı olarak sıralandı. Projede yer alan 3. Havaalanı Halkalı Hattı projesi ise Kanal İstanbul'u 1.105 metre uzunluğa sahip olan asma köprü üzerinden geçecek.