Kanal İstanbul Projesine İlk Kazma Vuruluyor Mu? Bakan Karaismailoğlu'ndan Son Dakika Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı bir toplantı kapsamında Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kanal İstanbul Projesine İlk Kazma Vuruluyor Mu? Bakan Karaismailoğlu'ndan Son Dakika Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı bir toplantı kapsamında Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu dünya ticaretine ilişkin yaptığı değerlendirmelerinde projenin önemine vurgu yaparak sürece dair bilgi verdi.

Kanal İstanbul Projesine ilişkin çalışmalara hız verilmişti. 2021 yılı itibariyle devam eden çalışmalar ve sürecin ne aşamaya geldiğine ilişkin yeni açıklamalar geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun ele aldığı konuya dair, Kanal İstanbul Projesinin önemine, Türkiye'ye olan katkısına ve projenin ne aşamada olduğuna dair son durum paylaşıldı.



BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut ile biraraya geldi. Ulaştırma Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşme kapsamında ulaştırma ve haberleşme sektörüne ilişkin genel durum konuşuldu. Çok sayıda bağlığın ele alındığı görüşmelerde konuşulan konulardan bir tanesi de Kanal İstanbul Projesi oldu.



Dünya Ticaretinin Yüzde 90'ı Denizlerde



Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul konuşmasına dair sözlerine, dünya ticaretinden örnekler vererek başladı. Dünyadaki ticaretin yüzde 90'ı gemiler ve deniz üzerinden dönmekte diyen Bakan Karaismailoğlu, bu nedenden dolayı Karadeniz'de yer alan limanlara büyük yatırımlar yapıldığını ifade etti. Konuşmasının devamında şuanda Karadeniz'de ve Marmara'da günlerce süren gemi beklemeleri yaşandığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, projenin bu noktadaki önemine değindi.



Kanal İstanbul Projesine İlk Kazma Vuruluyor Mu? Bakan Karaismailoğlu'ndan Son Dakika Açıklaması



"Kanal İstanbul sadece bu su yoluna alternatif bir proje değil, o alan ile birlikte hem teknolojinin hem bilimin hem sanatın hem turizmin gelişeceği bir bölge olarak planlanmakta. Oradaki alanların bir kısmında İstanbul'daki depreme yönelik konutların üretilmesi için de planlanmış bir proje. O yüzden Kanal İstanbul çok önemsediğimiz ve ülkeye çok katkısı bulunacak, dünya ölçeğinde çok büyük bir proje. Projeleri bir taraftan tamamlıyoruz, bir taraftan imar planlarına çalışıyoruz."



NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Kanal İstanbul Projesinin en merak edilen sorusu olan ilk kazmanın ne zaman vurulacağına ilişkin ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "En kısa zamanda işe başlamak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com