Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni Saati Belli Oldu! Güzergahı, Maliyeti, Yapılma Amacı

Kanal İstanbul projesi temel atma töreni bugün yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı temel atma töreninin detayları belli oldu. Kanal İstanbul Sazlıdere köprüsü temel atma töreni ne zaman, nerede, bugün saat kaçta, Kanal İstanbul para kazandıracak mı, neden yapılıyor?
Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni Saati Belli Oldu! Güzergahı, Maliyeti, Yapılma Amacı

Türkiye gündeminin bir numaralı maddesi olan Kanal İstanbul projesine ilk kazma bugün vuruluyor. Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni saati ve törenin düzenleneceği yer ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günlük programı ilan edilirken törenin de merak edilen detayları belirlenmiş oldu.

KANAL İSTANBUL TEMEL ATMA TÖRENİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, SAZLIDERE KÖPRÜSÜ TEMELİ NEREDE ATILACAK?

Tamamlanması halinde Türk Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projesi olarak adını tarihe yazdıracak olan Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul projesine ilk kazma anlamına gelen Sazlıdere Köprüsü temel atma töreni için beklenen saat ilan edildi.

26 Haziran 2021 Cuma tarihli Cumhurbaşkanlığı günlük programı kapsamında bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul temel atma törenine katılacağı ilan edilmiş oldu. Söz konusu projenin temel atma saati 14:00, temel atma yeri ise Sazlıdere Barajı Mevkii Başakşehir olarak duyuruldu.

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni Saati Belli Oldu! Güzergahı, Maliyeti, Yapılma Amacı

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI NEREDEN GEÇİYOR?

Dev proje Karadeniz kıyısı sınırında yer alan Karaburun'dan başlarken Arnavutköy, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt'tan geçip Küçükçekmece'den Marmara'ya bağlanmış olacak. Toplam büyüklüğü 26 bin hektar olacak olan Kanal İstanbul projesinin iki etrafında yeni şehirler kurulacak.

KANAL İSTANBUL PARA KAZANDIRACAK MI?

Tartışmaların odağında olan dev proje için Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan resmi sitede dev projenin yıllık getirisi 1 milyar dolar olarak açıklandı.

KANAL İSTANBUL MALİYETİ NE KADAR, KAÇ SENE SÜRER , KAÇ SENEDE BİTECEK?

Kanal İstanbul projesinin maliyeti 11 milyar dolar olarak belirlenirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dev projenin 6 senede tamamlanacağını dile getirdi.