Kapatılan Kredi Muslukları En Çok Evine Fahiş Zam Yapan Fırsatçı Ev Sahiplerini Üzecek!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası ile en düşük kredi faiz oranını yüzde 0.
Kapatılan Kredi Muslukları En Çok Evine Fahiş Zam Yapan Fırsatçı Ev Sahiplerini Üzecek!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi kampanyası ile en düşük kredi faiz oranını yüzde 0.64 seviyesine çekilmesi büyük bir sevinç yaratmıştı. Ancak ev sahibi olmak isteyen kişiler bir anda yükselen konut fiyatları ile büyük bir şok yaşarken Ağustos ayı itibari ile sona eren kampanya ev satın almak isteyenlerden çok konut fiyatlarına fahiş zam yapan ev sahiplerini üzdü. Yükselen faiz oranları sonrası satılamayan konutların elde kalma riski ortaya çıktı.

Kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası sonrası fırsatı ev sahibi olmak için kullanmak isteyen vatandaş fırsatçı ev sahibi engeline takılmıştı.



Bir anda yükselen konut fiyatları nedeni ile şaşkına dönen vatandaş ucuz ev bulmak bir yana satın alabileceği fiyatlarda dahi ev bulamaz hale gelirken ne yazık ki bu nedenle çok sayıda kişi ucuz kredi kampanyasından yararlanamamıştı.



KAMU BANKALARINDA KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ, SATILMAYAN KONUTLAR ELDE KALABİLİR UYARISI GELDİ!



Yükselen konut fiyatları sonrasında vatandaş 1 sene ertelemeli yüzde 0.64 faiz oranlı konut kredisi kampayasından yararlanmak istersen fırsatçı ev sahiplerinin zam engeline takılmıştı.



Süreçte bazı kişiler tepki göstererek konut alımından vazgeçerken yükselen konut kredisi faiz oranlarını değerlendiren Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu artan faiz oranları sonrası konut fiyatlarında zorunlu olarak düşüş yaşanacağı değerlendirmesinde bulundu.



Hacıoğlu konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında "Mülk sahipleri faizler düşünce fiyatları arttırmışlardı. Şimdi onlar düşünsünler bakalım evlerini satabilecekler mi? Biz ahlaklı olarak bu işi yapmak istiyoruz. Ancak şartları lehine çevirmak isteyenler emlak sektörüne de zarar verdiler" sözleri ile söz konusu dönemde konut fiyatlarına zam yapan kişileri eleştirdi.



inşaat malzemelerinde fiyatların uzun süredir büyük zamlar yediğini belirten Hacıoğlu yaşanan bu artışa rağmen sıfır konut fiyatlarında müteahhitlerin ikinci el konutlarda olduğu gibi fiyat artışına gitmediklerini iddia ederek mülk sahipleri tarafından yapılan zamlarda müteahhitlerin ya da emlakçıların bir kabahati olmadığını söyledi.



Emlak365.com