Kasım 2021 Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu? TÜİK TEFE TÜFE Enflasyon Rakamları Ve Kira Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Kasım 2021 kira artış oranının yüzde kaç olduğu merak ediliyor. Kasım ayı kira artış oranı belli oldu mu, ne zaman belli olacak. Ekim 2021 enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak?
Kasım 2021 Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu? TÜİK TEFE TÜFE Enflasyon Rakamları Ve Kira Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Ev sahiplerinin ve kiracıların merakla bekledikleri Kasım 2021 kira artış oranı ile alakalı olarak büyük bir merak yaşanıyor. Nefesler tutuldu ve kira artış oranının Kasım 2021 rakamlarının açıklanması bekleniyor. Peki kira artış oranı ne zaman belli olacak? Kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri Kasım ayında kiralara yüzde kaç zam yapabilecekler?

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından getirilen sistem gereği ev sahiplerinin kiralara yapabilecekleri zamların hesaplaması belirli bir yöntemle yapılıyor. Buna göre son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranı aynı zamanda o ayın kira artış oranı oluyor. Ev sahipleri de kiralara bu oranın üzerinde zam yapamıyorlar. Bu oranın üzerinde zam uygulanabilmesinin tek şartı ise kiracının da zammı onaylaması oluyor. Aksi durumda kira artış oranının üzerinde ev sahipleri zam yapamıyorlar.

Kasım 2021 Kira Artış Oranı Ne Kadar Oldu? TÜİK TEFE TÜFE Enflasyon Rakamları Ve Kira Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU MU, NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Kira artış oranlarının belirlenmesinde kullanılan verinin enflasyon rakamları olmasından dolayı her ay enflasyon rakamlarının açıklanmasına büyük bir ilgi gösteriliyor. Açıklanan enflasyon rakamları ile kira artış oranı da netleşliyor. Peki kira artış oranı belli oldu mu, ne zaman belli olacak. Ev sahipleri kiralara en fazla yüzde kaç zam yapacaklar? Kasım 2021 kira artış oranı yüzde kaç açıklanacak? TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından kira artış oranı da belli olacak?

TÜİK EKİM 2021 ENFLASYON RAKAMLARINI NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA AÇIKLAYACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarının her ayın 3'ünde açıklıyor. Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlardan kira artış oranlarına kadar tüm yükselişler enflasyon rakamlarına göre belirlendiği için açıklanacak olan enflasyon rakamlarına büyük bir ilgi gösteriliyor. TÜİK, Ekim 2021 enflasyon rakamlarını 3 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 10:00'da açıklayacak.

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından kira artış oranı da belli olacak. Emlak365 olarak kira artış oranının yüzde kaç olduğunu Ekim 2021 enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber anında okuyucularımıza duyuracağız.