Kasım Sonu Çimento Fiyatları! 50 Kg Gri ve Beyaz Çimento Toptan Fiyat Listesi

İnşaat maliyet kalemlerinde meydana gelen fiyat artışlarından etkilenen kalemlerden bir tanesi de çimento fiyatları.
Kasım Sonu Çimento Fiyatları! 50 Kg Gri ve Beyaz Çimento Toptan Fiyat Listesi

İnşaat maliyet kalemlerinde meydana gelen fiyat artışlarından etkilenen kalemlerden bir tanesi de çimento fiyatları. İnşaat sektöründe yer alan firmaların dile getirdiği konuların başında gelen maliyet artışları geliyor. Maliyet artışlarının başında demir fiyatları gelirken çimento fiyatları da yılbaşından itibaren yükseldi. Kasım ayı sonunda dolar kuruna bağlı nedenlerle yükselen çimento fiyatlarında oluşan son tablo şöyle;

Pandemi sürecinin etkileriyle küresel ve yurtiçi ekonomi dengesi bozuldu. Bu dönemde başta üretim sektörü olmak çok sayıda alanda salgının olumsuz etkileri hissedildi. İnşaat sektöründe en üst düzeyde hissedilen ekonomik sorunlar, maliyet artışıyla ikiye katlandı.



İNŞAAT MALİYETLERİ ARTIYOR



İnşaat sektöründe yaşanan fiyat artışlarının başında demir fiyatlrı geliyor. Demir fiyatlarının çok sayıda etmene bağlı olarak 10 aylık sürede yüzde 100'e varan oranlarda artış göstermesi sektör temsilcilerini zorlarken firmalar maliyet artışlarına çözüm bulunmasını talep ediyorlar.



Pandemi sürecinde üretim sektöründe yaşanan aksaklıklar, dünya genelinde değerli metallerde yaşanan fiyat artışları, dolar kurunun TL karşısında çok yüksek oranda değer kazanması inşaat maliyetlerinin artmasında ki en önemli nedenler olarak gösteriliyor.



Yıl içinde yaşanan değişim sadece demir fiyatları ile sınırlı kalmazken çok sayıda üründe fiyatlar yükseldi.



ÇİMENTO FİYATLARINDA SON DURUM - KASIM SONU FİYAT LİSTESİ



İnşaat sektörü genelinde bu sorunlar yaşanırken çimento fiyatları da firmalar için önemli bir maliyet kalemi olarak öne çıktı. Yılbaşından itibren değeri değişen çimento fiyatlarında oluşan son tablo ve toptan perakende fiyat listesi şu şekilde,



Perakende Fiyat Listesi



50 kg beyaz inşaat çimentosu kasım ayı sonunda toptan alımlarda 65 TL



50 kg gri inşaat çimentosu kasım ayı sonunda toptan alımlarda 35 TL



Toptan Fiyat Listesi



50 kg beyaz inşaat çimentosu kasım ayı sonunda toptan alımlarda 55 TL



50 kg gri inşaat çimentosu kasım ayı sonunda toptan alımlarda 25 TL



Emlak365.com