Kastamonu'nun Abana İlçesinde Orman Yangını Nedeniyle 2 Köy ve 1 Mahalle Boşaltıldı!

Kastamonu'nun Abana ilçesine bağlı olan Çayırcık ve Hacıveli mahalleleri arasında çıkan orman yangını nedeni ile 2 köy ve 1 mahalle boşaltıldı.
Kastamonu'nun Abana İlçesinde Orman Yangını Nedeniyle 2 Köy ve 1 Mahalle Boşaltıldı!

Kastamonu'nun Abana ilçesine bağlı olan Çayırcık ve Hacıveli mahalleleri arasında çıkan orman yangını nedeni ile 2 köy ve 1 mahalle boşaltıldı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı ve büyüdü.

Kastamonu Abana ilçe sınırları içerisinde yer alan Çayırcık ve Hacıveli mahalleleri arasında henüzbelirlenemeyen bir neden ile yangın başladı. Yangın kısa sürede ormanlık alana da sıçradı ve büyük bir hızla büyüdü. Yangının kontrolden çıkması üzerine bölgeye kısa sürede çok sayıda itfaiye aracı gönderilirken yangın nedeniyle 2 köy ve 1 mahalle güvenlik tedbiri ile boşaltıldı.



KASTAMONU ABANA ORMAN YANGINI SON DURUM NE?



Yaşanan yangının ormana sıçraması ile büyük panik yaşanırken yangına Abana itfaiyesinin yanı sıra çok sayıda ilçe itfaiye araçları ve araröz ekipleri müdahale de bulundu. Gelen ilk bilgilere göre yangın gece 02:00 sularında başladı. Yangın bölgesini denetleyen Kastamonu Valisi Avni Çakır yapmış olduğu açıklamasında "Çayırcık ve Hacıveli mahallelerinin ortak noktasında sebebi şu an için belli olmayan ama aşırı rüzgardan dolayı elektrikle alakalı olabileceğini düşündüğümüz bir yangın çıktı. Arkadaşlarımız konunun değerlendirmesini yapıyor" diyerek yangın hakkında araştırmanın sürdüğünü söyledi.



Saat 04:00 itibari ile tüm güçleri ile yangına müdahaleye başladıklarını belirten Vali Çakır rüzgarın şiddetini kaybetmesi ve yangının yön değiştirmesi ile beraber yangını kontrol altına almayı başardıklarını belirterek yangında can kaybı yaşanmadığını, 2 evin tamamen 1 evin ise kısmen yandığını söyledi. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından tedbir amacı ile boşaltılan 3 yerleşim yerinde insanların yeniden evlerine dönmelerine izin vereceklerini belirten Çakır, AFAD tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanacağını söyledi.



Emlak365.com