Katar'da İnşaat Sektöründe Yalnızca Türk Şirketler İş Yapabilecek

Katarlı inşaat şirketi Shara Holding artık Türkiye ile çalışacaklarını açıkladı. Katar’ın önemli inşaat şirketleri arasında yer alan Sharaka Holdings yöneticileri kendileri için Körfez İşbirliği Konseyi’nin bittiğini artık tüm projelerinde Türkiye’yle çalışacaklarını söyledi. Katar‘a Sharaka Holdings Yönetim Başkanı Şeyh Abdullah bin Ahmed’in meclisine gittik. Meclisin anlamı Arap kültüründe misafirleri ağırlamak manasında kullanılıyor. Katar’ın en önemli kuruluşlarından Sharaka Holdings yön
Katar'da İnşaat Sektöründe Yalnızca Türk Şirketler İş Yapabilecek

Katarlı inşaat şirketi Shara Holding artık Türkiye ile çalışacaklarını açıkladı.

Katar’ın önemli inşaat şirketleri arasında yer alan Sharaka Holdings yöneticileri kendileri için Körfez İşbirliği Konseyi’nin bittiğini artık tüm projelerinde Türkiye’yle çalışacaklarını söyledi.

Katar‘a Sharaka Holdings Yönetim Başkanı Şeyh Abdullah bin Ahmed’in meclisine gittik. Meclisin anlamı Arap kültüründe misafirleri ağırlamak manasında kullanılıyor.

Katar’ın en önemli kuruluşlarından Sharaka Holdings yöneticilerinin yaşadığı yer içerisinde iki tanesi misafir ağırlamak amacıyla kullanılan 6 adet villadan oluşan bir tesis . Mecliste çok pahalı mobilyalar bulunuyor. Şeyh salon içinde bulunan avize , mobilya ve mermerlerin Türk malı olduğunu söyledi. Mecliste bunlara ek olarak Türk hamamının ve çocuk oyun salonunun olduğu görülüyor.

Katar'da İnşaat Sektöründe Yalnızca Türk Şirketler İş Yapabilecek

Çok Çeşitli İş Fırsatları Bulunuyor


Şeyhin ailesi Körfez ülkeleri tarafından uygulanan abluka nedeniyle üzüntülü olduklarını söylüyor. Şeyh ‘ Sharaka Holdings için Körfez İşbirliği artık son ermiştir. İnsan kardeşine böyle muamele eder mi? Bu aşamanın ardından bizim için öncelikli iş yapacağımız şirketler Türkler’ in şirketleri olacak. Biz Türkiye içerisinde daha çok yatırımda bulunmayı düşünüyoruz. Türkler için kapılarımız açık, bu fırsatlardan istifade etmeliyiz.’ dedi.

Katar'da İnşaat Sektöründe Yalnızca Türk Şirketler İş Yapabilecek

Körfez Ülkeleri Çıkarlarına Uygun Görmüyor


Şeyh ‘ İslam bağımızın bulunduğu bu ülkeler tarafından yapılanlar bizleri çok üzüyor. Bir gün uyanıyorsunuz ve kardeş olarak gördükleriniz sizi abluka altına almış. Fakat her işte bir hayır vardır. Allah’a şükürler olsun bu kriz başladığından beri Türkiye bize destek oldu. Fakat bazı ülkeler Türkiye’nin Katar’la işbirliği yapmasını hazmedemiyor , bu ülkeler bu konuyu çıkarlarına uygun görmüyor. ’ dedi.

Katar'da İnşaat Sektöründe Yalnızca Türk Şirketler İş Yapabilecek

Çeşitli Sektörler için Fırsatlar Mevcut


Şeyh bu aşamadan sonra ülkesinin çeşitli ülkelerden öncelikle Türkiye menşeli mallar ile merkezi bir konuma ulaşacağını söyledi. Türkler için ihracatta ve yatırımda fırsatlar bulunan sektörler şunlardır diye sıraladı:

1- Tıbbi malzemeler, ilaçlar, ameliyat malzemesi ve inşaat sektöründe kullanılan malzemelerde sayısız fırsatlar bulunuyor.

2- Ayrıca yalnızca Türkler için yapılması planlanan serbest bölgeyle Türkiye’de Katarlılar için yapılması planlanan serbest bölgede çok yoğun istihdam olacak.