Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Konut Ve Ticaret Alanı İmarlı Arsa Satışı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından resmi bir ilan yayınlanarak bir adet konut ve ticaret alanı arsanın satışa çıkarıldığı duyuruldu. Kapalı teklif usulü ile satılacak olan arsanın belediye iştiraki olan Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'ne ait olduğu bildirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Konut Ve Ticaret Alanı İmarlı Arsa Satışı

Türkiye'de belediye mülkiyetinde olan taşınmazlar ihale yoluyla satılarak ekonomiye ve emlak sektörüne kazandırılmaya devam ediyor. Belediyeler zaman zaman mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları gerçek veya tüzel kişilere satarak belediye bütçelerini güçlendiriyorlar. Bu taşınmazları satın alanlar ise emlak sektörüne hareketlilik getirecek projelere imza atarak çift taraflı fayda sağlanmış oluyor.

Resmi Gazete'de 27 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan resmi ilana göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi de bir taşınmazın satışı için ihale düzenlemeye karar verdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden olan Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan arsa satışa çıkarıldı.

KONUT VE TİCARET ALANI İMARLI ARSA SATIŞI

Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin sahibi olduğu arsanın Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Hacıkılınç Mahallesi 11977 ada 1 parselde bulunduğu açıklandı. Satılacak olan arsanın konut ve ticaret alanı imarına sahip olduğu bildirildi. Bu arsayı satın alacak olan gerçek veya tüzel kişiler ilgili taşınmazda konut ve ticaret merkezi projeleri yapabilecekler.

İHALE NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yapılacak olan arsa ihalesine dair detayları da kamuoyuna açıkladı. Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan arsanın 7 Temmuz 2021 Çarşamba günü ihalesi yapılacak. İhale Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilecek. İhaleye katılacak olan gerçek e tüzel kişiler teklifleri kapalı teklif usulü ile bildirecekler. İhalenin şartname bedeli 100 TL olarak açıklanırken şartname Kayseri Büyükşehir Belediyesi Satınalma Birimi'nden temin edilebilcek.

MUHAMMEN BEDEL AÇIKLANDI

Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin mülkiyetinde olan konut ve ticaret alanı imarlı arsa için 26 milyon 200 bin lira muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin ise 786 Bin liralık geçici teminat bedelini ödemeleri gerektiği açıklandı.