Keçiören Kentsel Dönüşüm Projesine Onay Çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilen kentsel dönüşüm projesi onaylandı.
Keçiören Kentsel Dönüşüm Projesine Onay Çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilen kentsel dönüşüm projesi onaylandı. Keçiören kentsel dönüşüm projesi ABB meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok tarafından büyük tepki gösterilen red kararı gündemi uzun süre meşgul etmişti.

KEÇİÖREN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SON DURUM NE?


Toplamda 8 mahalleyi içeren kentsel dönüşüm projesi Başkan Yavaş tarafından veto edilmişti. Dolayısıyla proje sekteye uğramıştı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok karara sert tepki göstermiş, gerginlik yaşanmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından yapılan bu ayın ikinci oturumunda proje bir kere daha görüşmeye açıldı. CHP ve İyi Parti tarafından red oyu verildi. Ancak AK Parti ve MHP tarafından projeye kabul oyu verilmesiyle proje onaylanmış oldu.

Keçiören Kentsel Dönüşüm Projesine Onay Çıktı!
keçiören kentsel dönüşüm


Projenin onay almasının ardından Başkan Altınok sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulundu. Projenin kabul görmesi dolayısıyla memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Altınok Keçiörenlilerin kentsel dönüşüm istediğini vurguladı.

Farklı partilere oy veren kişilerin de artık kentsel dönüşümü desteklediğini belirten Altınok vatandaşın yüzde 99'un kentsel dönüşüme onay verdiğini dile getirdi.

KEÇİÖREN'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM HANGİ MAHALLERİ KAPSIYOR?


Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi şu mahalleri içeriyor:

Keçiören Çiçekli Mahallesi,

Keçiören İncirli Mahallesi,

Keçiören Kalaba Mahallesi,

Keçiören Karargahtepe Mahallesi,

Keçiören Basınevleri Mahallesi,

Keçiören Emrah Mahallesi,

Keçiören 19 Mayıs Mahallesi,

Keçiören Tepebaşı Mahallesi.

Süreçte belirlenen mahallelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onay verilmesi sayesinde süreç hızlanacak. Öncelikle bu bölgelerde yer alan eski binalar belirlenecek. Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde özellikle de ana arterler ve merkezi konumda bulunan çok sayıda binanın oldukça yaşlı olduğu belirtiliyor. Bazı apartmanların 55 senelik olduğu belirtilirken öncelik yaşı daha büyük olan ya da riskli yapı raporu olan binalara verilecek.

Bu binalar hızla yıkılacak ve yerlerine depreme dayanıklı, sağlam binalar inşa edilecek. Keçiören Belediyesi yerinde dönüşümü benimseyecek ve vatandaş ile uzlaşıya giderek kimseyi mağdur etmeden projeleri tamamlayacak. Herkes için projeler mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak. Evini kentsel dönüşüme verenlere devlet tarafından kira yardımı yapılacak.

Emlak365.com