Kentsel Dönüşüm Projelerinde 80 Bin Emlak Danışmanı Da Görev Almak İstiyor!

Pazar günü Sarıyer'de yaşanan bina çökmesi sonrasında gözler yeniden kentsel dönüşüm projelerine çevrildi. İmar barışı nedeni ile kentsel dönüşüm projelerinde ivme kaybı yaşandığı, süreçte piyasayı en iyi bilen kişiler olan emlakçıların da devreye alınması gerektiği konusunda talep geldi.
Kentsel Dönüşüm Projelerinde 80 Bin Emlak Danışmanı Da Görev Almak İstiyor!

Türkiye'de peş peşe depremler yaşanmaya devam ederken Pazar günü Sarıyer'de kendiliğinden çöken bina sonrası kentsel dönüşüm tartışmaları da yeniden alevlendi. Konu hakkında açıklama yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kentsel dönüşümü hızlandırmak amacı ile emlakçıların da sürece dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

80 BİN EMLAK DANIŞMANI KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE Mİ DAHİL EDİLECEK?

İmar barışı nedeni ile kentsel dönüşümde ivme kaybı yaşandığını belirten Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, süreci yeniden hızlandırmak adına emlakçıların da sürece dahil edilebileceğini dile getirdi.

Özelmacıklı yapmış olduğu açıklamasında Türkiye'de şu anda emlakçılık yetkis belgesi alan 35 bine yakın emlak işletmesi ve 80 bine yakın emlak danışmanı olduğunu belirterek "Aslında emlak danışmanları ve işletmeleri kendi uzmanlık bölgelerindeki ana yapıların mevcut durumunu iyi bilen kişilerdir.

Mevcut deneyim ve tecrübeleri belediyelere destek olabilir, imar durumunu değerlendirebilir, kat malikleri ile iletişim kurarak müteahhitler ile onları bir araya getirebilirler. Bakanlık ve belediyeler bu ağa sahip olan emlak işletmeleri ile ortak projeler yürütmeli, dönüşüm sürecine bizleri de dahil etmelidir" diyerek sürece kendilerinin de dahil edilmesini istedi.

Emlak danışmanlarının ve işletmelerinin kendi bölgelerinde bulunan yapıları en iyi bilecek kişiler olduklarını belirterek imar durumu değerlendirmesi, kat malikleri ile müteahhitlerin bir araya getirlmesi gibi önemli görevleri yerine getirebileceğini belirten Özelmacıklı özellikle de çok katlı binaların acilen dönüşüm kapsamına alınması gerektiğini söyledi.