Kentsel Dönüşümle Evini Yenileyeceklere Ekonomik Kolaylıklar

Kentsel dönüşümün hızlanması adına atılan adımlara 2021 yılında da ek teşvikler geldi. Öyle ki kentsel dönüşüm kapsamında evleri yenilecek olanlara sunulacak yeni mali destekler bir bir ilan edildi.
Kentsel Dönüşümle Evini Yenileyeceklere Ekonomik Kolaylıklar

Kentsel dönüşümün hızlanması adına atılan adımlara 2021 yılında da ek teşvikler geldi. Öyle ki kentsel dönüşüm kapsamında evleri yenilecek olanlara sunulacak yeni mali destekler bir bir ilan edildi. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre kentsel dönüşüm ile evini yenileyeceklere bundan sonraki dönemde mali koşulları daha cazip krediler sağlanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK SAHİPLERİNE MALİ KOLAYLIK

Kendi evini kentsel dönüşüm ile yenilemek isteyenlere bankalar tarafından sağlanan kredide limit yükseldi. Bankalar bundan önceki dönemlerde müşterilerine 125 bin TL'ye kadar kentsel dönüşüm imkanı sağlarlarken yeni dönemde bu rakam 200 bin TL olarak uygulanacak. Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyenler için bankaların sağladığı yeni kredi limitlerinin önemli bir noktaya geldiğini ifade eden uzmanlar, alınan yeni kredi kararlarının kentsel dönüşüme olumlu etkisi olacağını düşünüyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" ile yeni kredi olanakları açıklandı. Bu karar çerçevede kentsel dönüşüm güçlendirme kredisinde vatandaşlar 80 bin TL'ye kadar kredi kullanabilecekler. 'konut yapım', 'konut edindirme', 'iş yeri yapım' ve 'iş yeri edindirme' kredilerinde yeni limit 200 bin TL.

Bu desteklerin dışında sağlanan desteklere dair bir açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan gelmişti. Bakan Kurum kentsel dönüşüme ilişkin paylaşımında yeni kredi olanaklarını açıkladı ve kentsel dönüşümde KDV indirimi uygulandığını hatırlattı. Ocak ayı sonunda alınan karar ile vatandaşlar tarafından imar artışı olmadan kendisi bedel karşılığı yaptıracağı dönüşüm işlerinde yüzde 18 olan KDV, yüzde 1'e düşürülmüştü.

Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar proje süreci kapsamında belli bir dönem kira desteği de sunuluyor. Kira desteği kalabalık nüfuslu şehirlerde daha yüksek ödeniyor. Ödemeler her şehir için farklı oluyor.

Emlak365.com