Kılıçdaroğlu'ndan Kentsel Dönüşüm Eleştirisi! Şehrin Göbeğinde Metrekaresi 400 TL'ye Arsa Mı Olur?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında Afyon'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu'ndan Kentsel Dönüşüm Eleştirisi! Şehrin Göbeğinde Metrekaresi 400 TL'ye Arsa Mı Olur?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında Afyon'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında belirlenen arsa değerlerine eleştiride bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı gün içerisinde gerçekleştirildi. Kürsüde yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok sayıda konu başlığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyasetten, ekonomiye gündem başlıklarından dış ilişkilere dair çok sayıda konuya dair konuşan Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bölümünde kentsel dönüşüme değindi.



KILIÇDAROĞLU'NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ



CHP Lideri Kılıçaroğlu, Afyon'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında dile getirilen bazı şikayetlere değindi.



Afyonkarahisar'da Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında arsalara verilecek fiyatlar ilan edilmişti. TOKİ'nin iştirak şirketlerinden olan GEDAŞ tarafından yürütülecek proje kapsamında arsalara 400 TL ile 1750 TL arasında fiyat belirlendi.



Geçtiğimiz günlerde basında yer alan bu haberlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuya ilişkin eleştirilerde bulundu. Grup toplantısı kapsamında Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüme dair şu ifadeleri kullandı.



"Kentsel dönüşümle ilgili Afyon örneğinden söz edeceğim. Kentin bazı bölgelerinin yenilenmesine ihtiyaç duyulabilir. Bu gayet doğaldır. Afyon'da da bazı alanlar için kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Kentin merkezinde 400 liraya arsa mı var Allah aşkına. Değerlendir kentsel dönüşüm yap gitsin insanlar evlerinde rahat rahat otursunlar. Bu insanlar şehrin göbeğinde 400 liraya metrekaresi olur mu diye sitem ediyorlar. Belediye de biz bu kentsel dönüşümün hiçbir yerinde yokuz diyor. İşi yukarı bıraktıysan ucu saraya kadar gider. Ne versen yerle bunlar."



Söz konusu projeye dair 2021 yılının ilk günlerinde CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'de açıklamalaarda bulunmuştu. Gürgöz o dönem yaptığı konuşmasında “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.



Emlak365.com