Kilis Yukarı Afrin Barajı ve Kilis Yukarı Afrin İçmesuyu İsale Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı!

Kuraklık ile mücadele konusunda büyük önem taşıyan barajlar konusunda Türkiye yeni bir projeyi daha tamamlayarak hizmete soktu. Kilis Yukarı Afrin Barajı ve Kilis Yukarı Afrin İçmesuyu İsale Hattı projesi açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
Kilis Yukarı Afrin Barajı ve Kilis Yukarı Afrin İçmesuyu İsale Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açlıışı gerçekleştirilen Kilis Yukarı Afrin Barajı ve Kilis Yukarı Afrin İçmesuyu İsale Hattı projesi hizmete girdi. Yukarı Afrin Baraj projesi ile Kilis şehrinin yıllık 19 milyon metreküplük içme suyu ihtiyacının karşılanacağını belirten Başkan Erdoğan projenin yatırım tutarını ise 500 milyon lira olarak duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU: KİLİS BİR DAHA SUSUZLUK ÇEKMEYECEK!

Düzenlenen açılış töreninde özel bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Barajımız ülkemizin kuraklık tehdidiyle karşı karşı olduğu şu dönemde hizmete girmiştir. Şehrimize yıllık 19 milyon metreküp içme suyu sağlayacak 43 km'lik isale hattının tamamlanmasıyla Kilis'in bu sorunu çözülmüştür. Afrin, Halep'in kardeşi Kilis hem kendi vatandaşlarımızla hem de misafirleriyle inşallah bir daha susuzluk çekmeyecek" dedi.

Kilis'te arıtma tesisine de başladıklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımı tamamlanan baraj projesinin yatırım maliyetini ise 500 milyon lira olarak duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında 276 milyar liralık yatırım yaparak toplamda 600 baraj yaptıklarını belirterek 900 adet içmesuyu projesi ile de ilgili yatırımların sürdüğünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde gündemde büyük yankı uyandıran Sedat Peker videolarına gönderme yaparak kirli gündemlere itibar etmeden yollarına devam edeceklerini söyleyerek video konferans yöntemi ile katıldığı törendeki konuşmasını sonlandırdı.