Kira Sözleşmeleri İmzalandı, Kiraya Verilen Hazine Arazisi 20 Milyon Metrekareyi Aştı!

Hazine taşınmazları üzerinde yerli üretime destek olmak ve tarımsal faaliyetleri arttırmak amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından arazi kiralama hizmeti devreye sokulmuştu.
Kira Sözleşmeleri İmzalandı, Kiraya Verilen Hazine Arazisi 20 Milyon Metrekareyi Aştı!

Hazine taşınmazları üzerinde yerli üretime destek olmak ve tarımsal faaliyetleri arttırmak amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından arazi kiralama hizmeti devreye sokulmuştu. 139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi amacı ile kiralanan hazine arazisi miktarı 20 milyon metrekareyi aştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son verilere göre tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi amacı ile kiralanan hazine arazisi miktarı rekor kırdı.



20,5 MİLYON METREKARELİK HAZİNE ARAZİSİ KİRAYA VERİLDİ!



Açıklanan son rakamlara göre 139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi amacı ile kiraya verilen hazine arazisi miktarı 20,5 milyon metrekareye ulaştı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile vatandaşlar arasında 20,5 milyon metrekare hazine arazisi için kira sözleşmesi düzenlendi.



Hazine arazisi konusunda öne çıkan ilimiz ise Balıkesir oldu. Balıkesir'de 5,4 milyon metrekarelik arazi için kira sözleşmesi imzalandı. 4,3 milyon metrekarelik hazine arazisinin kiraya verildiği Kütahya 2. olurken Burdur ise 1,3 milyon metrekarelik hazine arazisi ile sıralamada 3. basamakta yer aldı.



HAZİNE ARAZİSİ NASIL KİRALANIR?



Kiraya verilecek olan hazine arazileri Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ilan yöntemi ile duyuruluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili belediye başkanlıkları, ticaret ve sanayi odaları ile ziraat odalarına bildirilen bu taşınmazlar için birden fazla başvuru olması halinde puanlama üzerinden sıralamaya gidilerek taşınmazlar kiraya veriliyor.



Emlak365.com