Kira ve Hibe Desteği İçin Kritik Uyarı! Esnafa 1000 TL Gelir Kaybı ve Kira Yardımı İçin Son Başvuru Tarihi Doluyor

17 günlük tam kapanma öncesi esnafa kira ve hibe desteği için kritik son dakika uyarısı geldi. Esnafa ciro kaybı, gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri için son başvuru tarihi ne zaman dolacak, kira yardımı kaç TL, başvuru nereden, nasıl yapılacak?
Kira ve Hibe Desteği İçin Kritik Uyarı! Esnafa 1000 TL Gelir Kaybı ve Kira Yardımı İçin Son Başvuru Tarihi Doluyor

Pandemi döneminde getirilen zorunlu kısıtlama kararları en çok küçük esnafı mağdur etmiş, süreçte işyeri zorunlu olarak kapatılan esnaflar büyük ciro kaybı yaşamış, özellikle de işyeri kira olanlar kirasını dahi ödeyemez hale gelmişti.

Gelen yoğun talepler üzerine hükümet esnafa ciro kaybı ve kira yardımı destek ödemesi yapacağını duyurmuştu. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile son başvuru tarihi 30 Nisan 2021 olarak duyurulmuştu.

HENÜZ BAŞVURU YAPMAYANLAR İÇİN DEVLETİN KİRA YARDIMI VE CİRO KAYBI DESTEĞİ ÖDEMESİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnafları uyararak başvuru işlemlerini tamamlamalarını hatırlattı. Koronavirüs salgını nedeni ile alınan zorunlu kısıtlama kararlarndan direkt olarak etkilenen sektörlerde hizmet veren esnafa devlet tarafından destek ödemesi yapılacağı duyurulmuştu.

Lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alanda mağdur olan esnafa devlet tarafından aylık 1000 TL gelir kaybı ve 750 lira da kira desteği ödemesi yapılacağı belirtilmiş, başvuruların 30 Nisan 2021 tarihinde biteceği ilan edilmişti. Alınan karar kapsamında esnafa gelir kaybı desteği olarak aylık bin lira, kira yardımı olarak büyükşehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde 500 lira ve ciro kaybı desteği olarak ise en düşük 2 bin TL en yüksek 40 bin TL olmak üzere para ödemesi yapılmaya başlanmıştı.

DEVLETTEN ESNAFA KİRA YARDIMI VE GELİR KAYBI DESTEĞİ ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Terzi, berber, kantinci, çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafe işletenler, kırtasiye gibi basit usule göre vergilendirilen küçük esnafa kira ve hibe desteği için son başvuru tarihi yarın itibari ile dolacak. Henüz başvuruda bulunmayan esnaflar için 3 ay devam edecek destek ödemesi için başvuru e devlet üzerinden kabul edilecek.