Kiracı Borcunu Ödemedi! Ev Sahibi Çilingirle Eve Girdi Hapis Cezası Aldı

Evini kiraladığı kiracının borçlarını ödememesi nedeniyle evinin tahliyesi için çilingirle evine giren ev sahibine 'konut dokunulmazlığı' kapsamında hapis cezası verildi.
Kiracı Borcunu Ödemedi! Ev Sahibi Çilingirle Eve Girdi Hapis Cezası Aldı

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Yamaştepe Mahallesinde bir ev sahibi evini kiraya verdi. Eve yerleşen kiracı borçlarını ödemedi. Bunun üzerine ev sahibi Kahramanmaraş 7. Noterliğine başvuruda bulundu ve evin boşaltılması için ihtarname gönderdi.

EVİ BOŞALTMAK İÇİN ÇİLİNGİRLE EVE GİRDİ İDDİASI

Ancak ev sahibi gönderilen ihtarnamenin süresi dolmadan evini boşaltmak istediği öne sürüldü. Evi boşaltmak için ev sahibi K.T, babası M.T. ve akrabası İ.T. çilingirle beraber eve geldiler. Çilingire kapıyı açtıran ev sahibi daha sonra eşyaları çıkardı.

Yaşanan bu olayın ardından ise kiracı suç duyurusunda bulundu.

Eşyalarının kapının önüne çıkarılması ve evine izinsiz giriş yapılması nedeniyle kiracı A.G. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Başvurunun ardından ise ev sahibi, iki akrabası ve çilingir hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan Kahramanmaraş 9. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

EV SAHİBİNE 10 AY HAPİS CEZASI

Görülen duruşmalar sonrası mütalaasını açıklayan savcı, kiracı A.G'nin kira ve aidat bedellerini ödemeği için ihtar edildiğini belirterek olay tarihinde sanıklar K.T, M.T. ve İ.T'nin evin önüne giderek çilingir Batuhan Demir'e noterden çekilen ihtarnameyi gösterdiklerini ifade etti.

Hakim Kararı Açıkladı

Hakim sürecin ardından verdiği kararında ev sahibi K.T ve babası ile akrabası M.T. ve İ.T'nin "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu birden fazla kişiyle işledikleri gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Hüküm açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Çilingir B.D hakkında ise konuta girdiğine dair bir delil bulunmadığı nedeniyle beraat kararı verildi.