Kiracılar Dikkat! Resmi Gazete İle Yayımlandı, Kira Stopaj Oranı Yüzde 10'a Düşürüldü

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan bayram müjdesi Resmi Gazete ile yayımlandı.
Kiracılar Dikkat! Resmi Gazete İle Yayımlandı, Kira Stopaj Oranı Yüzde 10'a Düşürüldü

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan bayram müjdesi Resmi Gazete ile yayımlandı. Çok sayıda sektörü ilgilendiren KDV indirimleri hayata geçirilirken işyeri kira stopaj oranı da yüzde 20 seviyesinden yüzde 10 seviyesine çekilmiş oldu. 31 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 2812) detayları haberimizde...

31 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 2812) yürürlüğe girdi.



Alınan karar kapsamında çok sayıda ürün, mal ve hizmetten alınan KDV oranlarında indirime gidilirken korana virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren esnafın yüzünü de güldürecek adımlar atıldı ve kira stopaj oranı yüzde 20 seviyesinden yüzde 10 seviyesine çekildi.



Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 2812)



Kiracılar Dikkat! Resmi Gazete İle Yayımlandı, Kira Stopaj Oranı Yüzde 10'a Düşürüldü



Cumhurbaşkanı Kararının Tam Metni İçin TIKLAYINIZ...



İŞYERİ KİRA STOPAJ ORANI YÜZDE 20 SEVİYESİNDEN YÜZDE 10 SEVİYESİNE ÇEKİLDİ!



Korana virüs salgını nedeni ile esnaf büyük maddi kayıp yaşarken özellikle de zorunlu karantina döneminde kapalı kalan işyeri için kiracı olan esnaf büyük mağduriyet yaşamıştı.



Bu süreçte esnafa kira yardımı ve kira stopaj oranının sıfıra çekilmesi talepleri gündeme gelirken konu hakkında TESK Başkanı Bendevi Palandöken yoğun mesai harcamış, esnaf için en azından kira stopajının iptalini talep ederek konuyu gündeme taşımıştı.



Süreçte ne yazık ki beklenen kira yardımı desteği ve stopajın sıfırlanması sonucu elde edilemedi ancak bugün Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında işyeri kira stopaj oranı yüzde 20 seviyesinden yüzde 10 seviyesine çekilmiş oldu.



Konu hakkında dün ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılmış, desteğin devam edeceği duyurulmuştu.



Emlak365.com