Kiralara Zam Geldi! İşte Kalem Kalem Aralık Ayı Kira Artış Oranı Zammı Hesaplama

Kiralara gelen zam oranı açıklandı. Aralık ayı itibari ile kira sözleşmesi yenilenen kişilere uygulanacak olan resmi resmi kira artışı zammı TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile ilan edilmiş oldu.
Kiralara Zam Geldi! İşte Kalem Kalem Aralık Ayı Kira Artış Oranı Zammı Hesaplama

Kiralara gelen zam oranı açıklandı. Aralık ayı itibari ile kira sözleşmesi yenilenen kişilere uygulanacak olan resmi resmi kira artışı zammı TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile ilan edilmiş oldu. Peki, kiralara kaç TL zam geldi.

Emlak365.com / Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre kiralara gelen resmi kira artışı zam oranı da belirlenmiş oldu. Kasım ayı itibari ile kira sözleşmesi sona eren ve Aralık ayında zamlı kira ödemeye başlayacak olan kişiler için uygulanacak resmi zam oranı açıklandı.

ARALIK AYINDA KİRALARA KAÇ TL ZAM GELDİ?

Aylık Kirası 500 TL Olan Kişiler İçin Aralık Ayı Zam Tutarı 60.20 TL

Aylık Kirası 750 TL Olan Kişiler İçin Aralık Ayı Zam Tutarı 90.30 TL

Aylık Kirası 1.000 TL Olan Kişiler İçin Aralık Ayı Zam Tutar 120.40 TL

Aylık Kirası Bin 500 TL Olan Kişiler İçin Aralık Ayı Zam Tutarı 180.60 TL

Aylık Kirası 2 Bin TL Olan Kişiler İçin Aralık Ayı Zam Tutarı 240.80 TL

Aylık Kirası 3 Bin TL Olan Kişiler İçin Aralık Ayı Zam Tutarı 361.20 TL

ARALIK AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamlarına göre Aralık ayı resmi kira zam oranı yüzde 12,04 olarak gerçekleşti.

Hatırlanacağı üzere YEP programı kapsamında yasal değişiklik yapılmış ve resmi kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması olarak kullanılmaya başlanmıştı. Bu rakam ev sahipleri tarafından uygulanabilecek en yüksek zam oranı sınırı olarak kullanılırken bu oranın üzerinde zam yapılması kanunen yasaklanmış durumda.